• 1398/02/15 - 10:54
  • تعداد بازدید : 518
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کشتار غیرمجاز دام و هشدار جدی دامپزشکی استان؛ مراقب تب کریمه-کنگو باشید

اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی نظارت بر کشتار دام در کشتارگاه ها و پرهیز از کشتار غیرمجاز دام را از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو ذکر کرد.

معاون سلامت این اداره کل ضمن اعلام مطلب فوق افزود: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه افزایش فعالیت کنه ها و خطر انتقال بیماری به انسان از دامهای آلوده نظیر گوسفند و بز، شترمرغ و گاو توسط کنه ها ، در صورت بی احتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده ،انتقال این بیماری به انسان قوت خواهد گرفت؛ به همین دلیل لازم است جهت جلوگیری از انتقال این بیماری، هنگام قطعه کردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری و محافظت به عمل آید.

دکتر محمد رشتی باف اعلام داشت: تلاش هایی در خصوص پیشگیری از این بیماری در استان انجام شده که نظارت بر کشتارگاه ها، سم پاشی دام ها و اماکن نگهداری دام ها برعلیه کنه ، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشه ها در پیش سرد از جمله این اقدامات بوده و توصیه اکید می شود دام ها قبل از جابجایی، سم پاشی شده و برای حمل و نقل آنها گواهی بهداشتی دامپزشکی اخذ و نیز بازرسی قبل و بعد از کشتار دام ها در کشتارگاه ها انجام شود.

وی گفت: بیماری در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده و مخزن اصلی ویروس در طبیعت کنه سخت از جمله از خانواده هیالوما است که در تمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی می ماند و از طریق تخم به نسل های بعد منتقل می گردد.

دکتر رشتی باف عمده ترین راههای انتقال بیماری به انسان را شامل؛ تماس با دام های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون،ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده ذکر کرد و از دامداران خواست در نگهداری دام ها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی خاطرنشان ساخت: عمده ترین راه های پیش گیری از بیماری شامل؛ ذبح دام در کشتارگاه های مجاز، نگهداری لاشه به مدت 24 ساعت در شرایط یخچال، استفاده از وسایل ایمنی مانند؛کلاه، عینک، ماسک، روپوش، پیش بند پلاستیکی، دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام، حفاظت فردی جهت جلوگیری از گزش کنه، تعویض لباس، چکمه و دستکش پس از تماس با دام و شستشوی آنها، عدم جداسازی کنه با دست بدون دستکش از بدن دام و سم پاشی دوره ای علیه انگل های خارجی دام می باشد.

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 129262
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه