• 1398/09/28 - 08:04
  • تعداد بازدید : 282
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گشت مشترک دامپزشکی،اداره حفاظت محیط زیست و شبکه بهداشت و درمان قوچان در خصوص آنفلوانزا فوق حاد پرندگان و هشدارهای دامپزشکی در خصوص این بیماری

رئیس شبکه دامپزشکی قوچان گفت: طی مصوبه کارگروه آنفلوانزای فوق حاد شهرستان، گشت مشترکی توسط اداره دامپزشکی،اداره حفاظت محیط زیست و شبکه بهداشت و درمان قوچان برگزار شد.

 

دکتر محمد احمدی در ادامه بیان کرد: با توجه به مهاجرت پرندگان آبزی ، پایش پرندگان در حوزه رودخانه اترک از مسیر قوچان به سمت آبریزهای ورودی به سد تبارک انجام گرفت.

وی خاطر نشان کرد: در بازدید صورت گرفته از 5 ایستگاه پرندگان مهاجر در طول مسیر علی رغم مشاهده تعداد قابل توجهی از پرندگان مهاجر، هیچ گونه تلفاتی از پرندگان مشاهده نشد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان قوچان گفت : علاوه بر افزایش خطر ابتلا به بیماری آنفلوانزای فوق حاد در فصل کوچ پرندگان، سایر اوقات سال نیز با جابجایی های غیر مجاز و بدون کسب مجوز قرنطینه ای – بهداشتی دامپزشکی، پرندگانی نظیر مرغابی، غاز، اردک و پرندگان زینتی از مناطقی که در حال حاضر محل سکونت موقت پرندگان مهاجر است  امکان بروز و شیوع این بیماری را بدنبال خواهد داشت.

دکتر محمد احمدی در ادامه خاطر نشان کرد : بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان می باشد، ویروسهای آنفلوانزا دارای 3 نوع تیپ C,B,A می باشند که در طیور فقط تیپ می تواند ایجاد بیماری نماید و این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می نماید.

وی در این خصوص افزود : پرندگان وحشی و آبزی می توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروسهای آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند، مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به بیماری می باشند و خوک به عنوان میزبان واسط ویروسهای آنفلوانزای طیور و پستانداران می باشد.

وی همچنین بیان کرد : شروع ناگهانی تلفات با روند افزایشی در گله، انتشار ناگهانی بیماری در گله، بیحالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، کاهش شدید مصرف دان، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه،علائم تنفسی حاد، سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا از نشانه های بالینی بروز این بیماری است.

دکتر احمدی در انتها جهت جلوگیری از بروز و شیوع این بیماری، از اهالی روستاها خواست تا از رها نمودن مرغهای بومی و دیگر ماکیان بصورت پرورش آزاد خودداری کنند و آنها را در مکانهای سر پوشیده نگهداری نمایند، زیرا امکان انتقال بیماری به طیور بومی از طریق تماس با پرندگان وحشی وجود دارد، همچنین از شکار و نگهداری پرندگان مهاجر و بومی آبزی خودداری کنند، ، صاحبان طیور بومی در صورت مشاهده تلفات، مراتب را سریعا به نزدیکترین شبکه دامپزشکی شهرستان اعلام نمایند

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اداره شهرستان قوچان
  • کد خبر : 247189
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه