توصیه های دامپزشکی سبزوار در خصوص تشخیص ماهی تازه
روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار نکاتی را به شهروندان در خصوص تشخیص ماهی تازه در زمان خرید ارائه داد.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و مواد مفید و ضروری در خود دارد. نوع چربی موجود در ماهی سبب شده که این ماده غذایی در بین سایر مواد غذایی اهمیت بیشتری داشته باشد و جایگاه ویژه ای در میان مردم پیدا کرده است. ماهی حاوی پروتئین بالا، ید، ویتامین های مختلف، موادمعدنی، چربی و کلسترول کم است. ویتامین دی محلول در چربی ماده ای مغذی است که بیشتر مردم در معرض کمبود آن هستن و این ویتامین که همانند هورمون استروئیدی عمل می کند در ماهی وجود دارد.
دکتر زیدآبادی ضمن برشمردن خواص ماهی بیان داشت : جهت حفظ سلامت و امنیت غذایی و جلوگیری از مسمومیت در زمان خرید ماهی به توصیه های بهداشتی ذیل جهت تشخیص ماهی تازه توجه نمایید:
1- دارای پوستی درخشان، شفاف و براق و واجد فلسها (پولک) که محکم به دم چسبیدهاند و ترشحات مخاطی ابکی شفاف روی ان را گرفته است.
2- چشم ها محدب، قرنیه شفاف و مردمک روشن
3-ابششهایی به رنگ قرمز روشن و بدون ترشحات لزج مخاطی و خونریزی.
4- بدنی سخت و قابل ارتجاع که پس از فشار با انگشت سریعا به حالت اولیه خو برگردد.
5-ماهی تازه در دمای یخچال صفر تا 4+ درجه سانتیگراد همراه با پودر یخ و ماهی منجمد در دمای منهای 18 درجه سانتی گراد عرضه میشود.
وی در پایان به شهروندان توصیه کرد: ماهی را از فروشگاههای معتبر خریداری کرده و در خرید ماهی بستهبندی شده به تاریخ تولید و انقضاء مصرف، کد بهداشتی دامپزشکی و سایر مشخصات دقت نمایند و از خرید ماهی توسط دست فروشان و فروشندگان فاقد هویت خودداری نمایند.