هشدار شبکه دامپزشکی سبزوار در خصوص افزایش فعالیت کنه هیالوما و لزوم پیشگیری از تب کریمه کنگو
دکتر براتالله زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، با اشاره به افزایش فعالیت کنه هیالوما در فصول گرم سال، نسبت به احتمال شیوع بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو هشدار داد.

وی، با بیان اینکه این بیماری یکی از بیماریهای خطرناک مشترک بین انسان و دام است، اظهار کرد: انتقال بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه آلوده، تماس مستقیم با خون، ترشحات یا گوشت دام آلوده، به ویژه هنگام ذبح، صورت میگیرد و رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا بسیار ضروری است.
زیدآبادی، تأکید کرد: دامداران باید بهصورت منظم نسبت به سمپاشی بدن دامها و محیط نگهداری آنها اقدام کرده و از تماس مستقیم با کنههای چسبیده به بدن دامها خودداری نمایند. کندن یا له کردن کنهها با دست بهشدت منع میشود.
وی، افزود: ذبح دام تنها باید در کشتارگاههای تحت نظارت شبکه دامپزشکی صورت گیرد. شهروندان نیز باید گوشت مصرفی مورد نیاز خود را فقط از مراکز مجاز تهیه و از خرید گوشت فاقد مهر و تایید دامپزشکی خودداری کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، با اشاره به اهمیت نگهداری صحیح گوشت و احشاء دام، گفت: گوشت، جگر و سایر امعا و احشای خوراکی دام باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری شده و سپس مورد استفاده قرار گیرد. از مصرف گوشت و جگر نیمپز اکیداً خودداری شود.
وی، همچنین خاطرنشان کرد: افرادی که در فرآیند ذبح دام فعالیت دارند، باید از وسایل حفاظت فردی شامل: دستکش، ماسک، چکمه، عینک و لباس مناسب استفاده کنند و ابزار مورد استفاده را پس از ذبح بهطور کامل ضدعفونی نمایند.
در پایان دکتر زیدآبادی، بر تداوم نظارتهای بهداشتی دامپزشکی در منطقه تأکید کرد و از شهروندان خواست: در راستای حفظ سلامت خود و خانواده، همکاری لازم را با شبکه دامپزشکی داشته باشند.