• 1404/02/29 - 11:20
  • تعداد بازدید : 1
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های دامپزشکی قوچان در خصوص پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو

روابط عمومی شبکه دامپزشکی قوچان توصیه هایی در خصوص کنترل بیماری تب کریمه کنگو ارائه داد.

یماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار و یکی از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است که عمدتا توسط کنه منتقل می شود. این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح حیوان و تماس با امعاء و احشاء آلوده آن و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل می‌شود.

دکتر حامد شمس رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان قوچان با اشاره به اینکه در کشور ما شایعترین راه انتقال بیماری تب کریمه کنگو، ذبح دام های آلوده وتماس با لاشه دام ، خون واحشاء پس از ذبح است اضافه کرد : ویروس تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه یا از طریق تماس با خون یا بافت حیوانات آلوده طی کشتار و بلافاصله پس از آن به افراد منتقل و در اکثر موارد دامدارن ، کارگران کشتارگاه و دامپزشکان درگیر این بیماری می شوند.

شمس گفت: حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی کردن اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد را از اصول پیشگیری از این بیماری عنوان کرد.

وی در پایان بیان کرد:  روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان همچون پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک و اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته و پختن گوشت از دیگر توصیه‌های سازمان دامپزشکی کشور در مورد جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو است.

  • گروه خبری : اداره شهرستان قوچان,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 339149
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان