برگزاری کلاس آموزشی آشنایی با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه درکشتارگاه کاشمر
رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر گفت: باتوجه به فرا رسیدن فصل گرما و لزوم ارتقاء سطح آگاهی و و بازآموزی آشنایی چوبداران ، سلاخان ، قصابان و پرسنل مرتبط با دام زنده و دام کشتاری در کشتارگاه دام با بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری تب کریمه کنگو و پیشگیری و جلوگیری از انتقال این بیماری، کلاس آموزشی به این منظور در محل کشتارگاه دام این شهرستان برگزار شد.
دکتر خانزاده اظهار داشت: در این کلاس آموزشی در ابتدا بخشی از دستورالعمل های سازمان دامپزشکی در زمینه موارد بهداشتی قابل توجه در کشتارگاه مثل بهداشت حمل و نقل دام زنده ، بهداشت دام کشتاری ، نگهداری لاشه در پیش سرد به مدت 24 ساعت و سایر موارد مرتبط با گوشت قرمز توسط دکتر گوهری کارشناس شبکه یادآور و در ادامه درخصوص بیماری CCHF ( تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ) از جمله مشخصات و عامل بیماری ، راه های انتقال و چرخه بیماری ، علائم و نحوه پیشگیری از بیماری و اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی مطالبی ارائه کرد.
وی با اشاره به اینکه بهداشت و سلامت فرآورده های خام دامی مثل گوشت قرمز به سلامت افرادی که در کشتارگاه کار می کنند بستگی دارد خاطر نشان کرد : استفاده از لوازم بهداشتی و پیشگیری کننده مانند لباس کار ، چکمه ، دستکش ، کلاه ، عینک و ماسک در حفظ سلامت فرآورده ها و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک تأثیر بسزایی دارد .
خانزاده گفت: تمام امور مربوط به تولید ، نحوه حمل و نقل بهداشتی دام زنده پس از صدور مجوزحمل بهداشتی- قرنطینه ای دامپزشکی، مراحل کشتار دام ، استحصال گوشت قرمز ، حمل و نقل گوشت قرمز از مبدأ کشتارگاه بمقصد قصابیها و مراکز توزیع گوشت قرمز توسط خودروی سردخانه دار و سایر موارد مرتبط با موضوع بصورت مستمر توسط کارشناسان دامپزشکی کنترل و نظارت می شود.
نظر دهید