سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد:
جلسات دامپزشکی افزایش معلومات نیست، بلکه تغییر رفتار و عملکرد است
سیاست های اجرایی در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی می بایست مطابق با آخرین دستورالعمل ها و متدهای ابلاغی اداره کل دامپزشکی استان باشد.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی مشهد؛ دکتر محمد سیاح، سرپرست شبکه دامپزشکی مشهد در خلال برگزاری جلسه هم اندیشی بررسی چالش های عملیاتی و ارائه راهکارهای اجرایی واحد نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی که صبح امروز در محل شبکه دامپزشکی مشهد برگزار شد، عنوان کرد: سیاست های اجرایی در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی می بایست مطابق با آخرین دستورالعمل ها و متدهای ابلاغی اداره کل دامپزشکی استان باشد.
وی جلسات دامپزشکی را افزایش معلومات ندانست بلکه تغییر رفتار و عملکرد همکاران در حوزه کاری دانست و علاوه بر هم اندیشی، آموزش و افزایش آگاهی ها، تغییر در عادات مرسوم و رفتارهای کاری عنوان نمود و گفت: در کلان شهری نظیر مشهد که حجم گسترده ای از فعالیت ها در بخش سلامت و ایمنی غذایی به تولید، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی مرتبط می شود، ضروری است بر اساس برنامه عملیاتی مدون و ابلاغی که پس از کارشناسی های متعدد متخصصان به مرحله اجرا درآمده ، حرکت نمائیم.
دکتر سیاح با اشاره به فعالیت بیش از 5000 مرکز مرتبط با تولید، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی و 1200 مرکز اقامتی و پذیرایی در شهرستان مشهد، نیاز به یک برنامه مدون عملیاتی جدید دانست که جلسات آن مرتب در حال برگزاری می باشد و نتایج خوبی بدست آمده است.
در این طرح؛ کد گذاری و نصب بنرهای هشدار دهنده و اطلاع رسانی را در واحدهای صنفی مجاز فرآورده های خام دامی مهم دانست و افزود: نصب بنرهای هشداردهنده و اطلاع رسانی که با ثبت کد تخصصی فروشگاه همراه است، موجب می شود شهروندان در ارسال شکایات و نظرات خود به شبکه دامپزشکی شهرستان راحت تر ارتباط برقرار کرده و نقش یک کنترل کننده و بازرس از واحد صنفی مجاز دامپزشکی را داشته باشند و پس از تماس یا پیامک کارشناسان واحد نظارت نیز به راحتی بتوانند علاوه بر شناسایی دقیق مرکز مورد نظر، به سوابق، تخلفات و تعهدات بهداشتی فروشگاه نیز دسترسی یابند.
ورود کارشناسان به حوزه های مختلف براساس فرآیند در هنگام عزیمت به ماموریت از جمله موارد دیگری بود که سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد بیان نمود و گفت: کارشناسان واحد نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی شهرستان در زمان عزیمت به مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی در مناطق مختلف شهرستان ضمن بررسی مورد گزارش شده، سایر مراکز موجود نیز موظف به بررسی می باشند.
وی بررسی ریشه ای و بنیادی تخلفات بهداشتی در حوزه فرآورده های خام دامی را با ارزش دانست و ابراز داشت: با بررسی ریشه ای و پیگیری در راستای رفع این گونه تخلفات که در برخی از موارد به صورت سهوی هم اتفاق می افتد می توان بسیاری از هزینه های ناشی از اجرای اقدامات نظارتی و کنترلی را کاهش داد.
دکتر سیاح در پایان به تمدید و صدور پروانه های بهداشتی فعالیت مراکز و مسئولین فنی بهداشتی اشاره نمود و خواستار رسیدگی همه جانبه همکاران واحد نظارت بر بهدشت عمومی موادغذایی شبکه دامپزشکی شهرستان در این زمینه شد.