استحصال 400 تن گوشت قرمز در کشتارگاه سنتی دام سبزوار
روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، از استحصال 400 تن گوشت قرمز در سه ماهه ابتدای سال جاری، در کشتارگاه دام سنتی سبزوار، خبر داد.
دکتر برات الله زیدابادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، در این خصوص گفت: کشتارگاه های دام، از جمله عوامل تاثیرگذار در تامین سلامت و امنیت غذایی در جامعه هستند. کشتارگاه سنتی دام سبزوار، در حال حاضر با مالکیت شهرداری، همکاری و نظارت شبکه دامپزشکی و مدیریت بخش خصوصی در حال فعالیت، می باشد.
وی، ادامه داد: استحصال گوشت قرمز در کشتارگاه سنتی دام سبزوار، با نظارت کامل بهداشتی توسط مسئول فنی بهداشتی کشتارگاه و با نظارت ناظر ذبح شرعی صورت می گیرد. لاشه های سالم، مهمور به مهر دامپزشکی پس از طی مراحل پیش سرد وارد بازار مصرف و لاشه های غیر قابل مصرف ضبط و از چرخه مصرف انسانی، خارج می گردند.
زیدآبادی، بیان داشت: در سه ماهه ابتدای سال جاری تعداد 8 هزار و 122 راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه دام سبزوار کشتار شده است که میزان گوشت استحصالی، 395 هزار و 208کیلوگرم ( حدود 400 تن ) بوده است.
وی، ضمن تاکید بر وظیفه مهم تامین امنیت و سلامت غذایی در جامعه با نظارت مستمر کارشناسان دامپزشکی، بر تمامی مراحل تولید تا توزیع فراورده های خام دامی، گفت: در مدت مذکور تعداد 10 راس دام سبک و سنگین به وزن یک هزار و 389 کیلوگرم بدلیل بیماری زردی، سل، کاشکسی، ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، یادآور شد: کشتار غیر مجاز دام خارج از کشتارگاه تهدید جدی علیه بهداشت عمومی می باشد، لذا در صورت مشاهده کشتار غیر مجاز، با فرد متخلف برخورد قانونی خواهد شد.