بیماری هاری گربه تحت کنترل شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد
بیماری هاری گربه تحت کنترل شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، می باشد.
دکتر محمد سیاح، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، گفت: با اقدامات بهداشتی انجام شده توسط واحد بهداشت و مدیریت بیماری های دامی شهرستان، کانون بیماری هاری، تحت کنترل می باشد.
وی، با اشاره به اینکه در سال جاری تنها یک مورد بیماری هاری در گربه های صاحبدار شهرستان مشاهده و گزارش شده است، افزود: تعداد کانون های بیماری هاری شهرستان مشهد در سال گذشته 8 مورد بوده است.
سیاح، در ادامه افزود: در جهان امروز بیماری هاری به عنوان یکی از خطرناک ترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام شناخته می شود و سالانه افراد متعددی در سطح جهان در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند و این نشان دهنده بار سنگین بیماری بر جامعه است با این حال اگر با رویکرد و الگوهای کاری مشارکتی و همچنین مسئولیت پذیری همه متولیان در بخش های مختلف به این بیماری پرداخته شود، به یقین قابل پیشگیری و کنترل است.
رئیس شبکه دامپزشکی مشهد، همچنین به اقدامات بهداشتی انجام شده بر اساس مصوبات شورای بهداشت و سلامت شهرستان اشاره نمود و گفت: در سال جاری 864 قلاده گربه علیه بیماری هاری واکسینه شده است که این آمار در سال گذشته 587 قلاده بوده است.
دکتر سیاح، همچنین به نصب بنر های اطلاع رسانی و هشدارهای بهداشتی دامپزشکی در سطح اماکن عمومی و مراکز تشخیصی و درمانی دامپزشکی در خصوص بیماری هاری در گربه اشاره نمود و افزود: بیش از 150 بنر اطلاع رسانی و هشدار های بهداشتی دامپزشکی در خصوص بیماری هاری در گربه، توسط واحد دارو و درمان این شبکه در این مراکز تهیه و نصب شده است.
وی، به برگزاری 8 مورد دوره آموزشی مرتبط با بیماری هاری در سال جاری اشاره نمود و افزود: با استفاده از ظرفیت و پتانسیل های موجود در مناطق مختلف شهرداری شهرستان، با برگزاری این دوره های آموزشی، مخاطرات بیماری هاری در گربه و راه های پیشگیری از رخداد این بیماری مهلک را به پاکبانان و سایر بهره وران فعال آموزش داده ایم.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، در ادامه به 1500 مورد عقیم سازی گربه های صاحبدار و خانگی شهرستان توسط مراکز درمانی دامپزشکی در دو بخش دولتی و خصوصی در سال جاری اشاره نمود و گفت: در سال جاری بیش از 1320 گربه صاحبدار عقیم سازی شده است.
وی، یادآور شد: کنترل و پیشگیری بیماری هاری لزوم مشارکت و وظیفه مندی بخش های مختلف در دستگاه های متولی را دو چندان نموده و ضروری است کلیه دستگاه های بین بخشی به طور موثر نسبت به اجرای مسئولیت ها و وظایف خود اقدام نمایند.