توصیه های بهداشتی دامپزشکی سبزوار در خصوص خرید، نگهداری و مصرف گوشت مرغ تازه
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، به شهروندان توصیه کرد: جهت حفظ سلامت و بهداشت عمومی در هنگام خرید گوشت مرغ دقت لازم را به عمل آورند.
دکتر برات الله زیدآبادی گفت: گوشت مرغ رایج ترین گوشت ماکیان در جهان می باشد و از مهمترین مواد غذایی در سبد کالای مردم است، گوشت مرغ، منبع مناسبی از پروتئین است و 120 گرم آن حدود 70 درصد نیاز پروتئین بدن را برآورده می سازد. همچنین گوشت مرغ منبع بسیار مناسبی از ویتامین ب3 (نیاسین) است که بعنوان یک ویتامین ضد سرطان شناخته شده است.
وی اظهار داشت: پروتئین های حیوانی در سلامتی و رشد بدن نقش بسزایی دارند، در صورتی که این مواد از مراکز مطمئن تحت نظارت دامپزشکی و در شرایط مناسب بهداشتی تهیه نشوند می توانند دچار فساد شده و ایجاد مسمومیت غذایی نمایند لذا برای خرید گوشت مرغ سالم و تامین سلامت و امنیت غذایی توجه به توصیه های بهداشتی ذیل الزامی است:
1-مرغ تازه دارای پوستی روشن و شفاف به رنگ زرد کهربایی و فاقد خون مردگی ،تورم و چروکیدگی می باشد.
2-استخوان سینه مرغ نباید شکستگی، بیرون زدگی یا ضرب خوردگی داشته باشد.
3- رنگ حفره شکمی مرغ سالم باید سفید، شفاف یا نهایت زرد باشد.
4-مرغ تازه باید دارای بسته بندی مناسب و لیبل حاوی تاریخ تولید، تاریخ انقضا، کد پروانه بهداشتی، کد پروانه تولید، کد محصول و تاییدیه سازمان دامپزشکی باشد.
5-مرغ را ازمراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایید.
6-کشتار طیور باید در کشتارگاهها و تحت نظارت کامل مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی و ضابطان و ناظران شرعی انجام پذیرد و کشتار غیرمجاز مرغ و قطعه بندی غیر مجاز ممنوع می باشد.
7-از خرید گوشت مرغ فاقد هویت و فاقد مهر بازرسی دامپزشکی و به صورت قطعه بندی فله خودداری نمایید.
8-گوشت مرغ معمولا تا 48 ساعت در یخچال قابل نگهداری است و بعد از آن باید منجمد گردد.
9-گوشت مرغ پس از فرآوری و چرخ شدن می بایست در همان روز مصرف شود.
10-در مراکز عرضه، مرغ کشتار روز باید در یخچال ویترین دار با دمای 0تا4 درجه سانتی گراد نگهداری شود .
توجه به این نکته الزامی است که گوشت های مرغ از کشتارگاه با خودروی سردخانه دار مجاز به مراکز عرضه فراورده های خام دامی حمل می شود.