• 1403/07/18 - 09:28
  • تعداد بازدید : 34
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه دامپزشکی سبزوار اعلام کرد:

ضرورت حمل بهداشتی کود مرغی در پیشگیری از بیماری ها

عقیم سازی و سالم سازی کود در واحدهای طیور صنعتی، تاثیر بسزایی در کاهش بار میکروبی و ویروسی و در نتیجه کاهش شیوع و انتقال بیماری ها دارد.

دکتر برات الله زیدابادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: کود مرغی از مهمترین عوامل تهدید کننده در شیوع و گسترش بیماری های طیور است. بنابراین رها سازی کود آلوده در طبیعت علاوه بر ایجاد بوی نامطلوب و تجمع حشرات، شرایط مساعدی برای تکثیر و انتقال عوامل بیماری زا را فراهم می کند.

وی، اظهار داشت: بسیاری از عوامل بیماری زا از قبیل ویروس های عامل بیماری های آنقلوانزا، نیوکاسل و برونشیت عفونی که همراه مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع می شود در کود و بستر مرغ وجود دارد.

زیدابادی، یکی از روش­ های رایج و کم هزینه جهت مبارزه با بیماری‌های طیور را عقیم سازی کود بیان نمود و گفت: مرغداران در پایان دوره پرورش ملزم به عقیم سازی کود مطابق پروتکل های اعلام شده سازمان دامپزشکی هستند. کود ها در گودالی جمع آوری شده و روی آنها با پلاستیک پوشانده می شود تا با افزایش دما به 50-55 درجه و ایجاد  تخمیر، عوامل عفونی و بیماری زا غیر فعال شوند. پس از طی این مراحل و عقیم سازی کود، اجازه حمل بهداشتی کود صادر می شود.

وی، افزود: مجوز جوجه ریزی برای واحد‌های مرغداری که  گواهی عقیم سازی  کود نداشته باشند، صادر نخواهد شد.

 

 

 

  • گروه خبری : اداره شهرستان سبزوار,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 328078
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

تصاویر