از جمله اقدامات شبکه دامپزشکی مشهد، در جهت پیشگیری و کنترل بیماری های طیور در مرغداری ها؛
نظارت جدی بر عقیم سازی کود مرغی در مزارع پرورش طیور
از جمله اقدامات شبکه دامپزشکی مشهد، در جهت پیشگیری و کنترل بیماری های طیور در مرغداری ها؛ نظارت جدی بر عقیم سازی کود مرغی در مزارع پرورش طیور، می باشد.
دکتر محمد سیاح، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، گفت: در 6 ماهه اول سال جاری، بر 184 مورد عقیم سازی کود پایان دوره در مرغداری های شهرستان، نظارت شده است.
وی، با بیان اینکه؛ بسیاری از عوامل بیماری زا در واحدهای پرورش طیور از قبیل ویروس های عامل بیماری آنفلوآنزای طیور، نیوکاسل و برونشیت عفونی همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع می شوند، افزود: در همین راستا اهمیت سالم سازی کود مرغی در تمام واحد های صنعتی پرورش طیور، تاثیر بسزایی در کاهش بار میکروبی و ویروسی داشته که به همین سبب، خروج کود از واحد و حمل و انتقال آن، با امنیت بهداشتی بیشتری انجام می شود.
سیاح، اظهار کرد: خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کن های مکانیکی، روی هم انباشتن کود مرغ (دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغی از جمله روش های فرآوری و عقیم سازی کود است.
وی، تاکید کرد : مرغداران قبل از جابجایی کود مرغی در پایان دوره پرورشی، بایستی نسبت به عقیم سازی کود مطابق پروتکل های اعلام شده توسط سازمان دامپزشکی کشور و زیر نظر مسئول فنی فارم اقدام نمایند.
این مقام مسئول، ادامه داد: بر اساس شیوه های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، کود پایان دوره واحدهای پرورشی قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو شوند که برای این کار کود با استفاده از نایلون یا لایه ای از خاک پوشیده شده و بر اثر رطوبت و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود بدلیل افزایش حرارت درونی از بین می روند.