• 1397/04/13 - 12:00
  • تعداد بازدید : 161
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سازمان دامپزشکی کشور در خط مقدم تشخیص تهدیدات زیستی قرار دارد

رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت:جای افتخار دارد که سازمان دامپزشکی کشور هر تهدید زیستی که از مرزها به کشور وارد می شود را به عنوان اولین سازمان دریافت و هشدار آن را  به نیروهای امنیتی و سیاسی برای پیشگیری های لازم انتقال می دهد لذا باید اعلام کرد که سازمان دامپزشکی کشورخط مقدم تشخیص تهدیدات زیستی است و در انجام این مهم نیز از هیچ اقدامی نمی کاهد.


به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور،علیرضا رفیعی پور در پنل پدافند غیر عامل در حوزه دام،دامپزشکی و آبزیان با بیان اینکه برخی تهدیدات را در گذشته تجربه کرده ایم و در حال حاضر نیز با تهدیدات جدیدی مواجه هستیم، اظهار کرد:در بخش کشاورزی هیچ جایگزینی برای تامین غذا و امنیت غذایی وجود ندارد لذا لازم است تحقیقات کافی برای امنیت غذایی صورت گیرد.



به گفته وی با توجه به اینکه تهدیدات زیستی در حوزه دامپزشکی امنیت اقتصادی و امنیت غذایی جامعه را تهدید می کند قطعا موضوع مذکوراز اهمیت زیادی برخوردار است به همین دلیل در شرایط فعلی تهدیدات زیستی می تواند الویت اول دشمنانمان باشد البته باید به تهدیدات سایبری، تهدیدات اقتصادی و تهدیدات کالبدی نیز توجه شود اما شرایط فعلی بیانگر این است که دشمن به دنبال تهدیدات زیستی است .



رییس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: به نظر می رسد که دشمن در یک جنگ تمام عیار به اسم جنگ اقتصادی مردم و اقتصاد را مورد توجه قرار داده است به همین بواسطه جهت مصون سازی تولید پایدار در جنگ اقتصادی دشمن باید در جستجوی دانش پدافند غیر عامل بود و از حاشیه ایمن آن نهایت بهره را برد.



دکتر رفیعی پور با ارائه پیشنهادات خود در این حوزه،گفت: اعتقاد من این است که در استان های مرزی باید پیشگیری های لازم در حوزه تجهیز امکانات واکنش سریع برای پیشگیری از تهدیدات زیستی به طور ویژه پرداخته شود یعنی استان های مرزی باید در الویت تامین نیروی انسانی و تجهیزات در حوزه اقدامات واکنش سریع باشند.



رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه طرح آمایش سرزمینی در حوزه پدافند غیر عامل یک ضرورتی است که باید به آن توجه شود،گفت:باید مشخص شود که چه دامی در چه منطقه ای بیشترین بهره وری را دارد چراکه این مساله می تواند در پیشبرد اهداف بسیار تاثیر گذار باشد.



رییس سازمان دامپزشکی کشور نا امنی اجتماعی و اقتصادی ، اختلال در تامین مواد غذایی،اختلال در تجارت مواد غذایی، بالا رفتن میزان مرگ و میر،آسیب پذیری در بخش بهداشت عمومی و کاهش اعتماد عمومی را جز عواقب احتمالی عدم توجه به حیطه دامپزشکی خاصه پدافند غیرعامل در حوزه دامپزشکی دانست و افزود:در این راستا توصیه ها و اقدامات اجرایی مهمی در نظر گرفته شده است.



گفتنی است؛سومین کنفرانس ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی با حضور مسئولین کشوری در موسسه تحقیقاتی اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور واقع در کرج آغاز به کار کرد.



تبادل نظر متخصصین حوزه پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی و انتقال نتایج مطالعات و تجربیات به مدیران و کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی، افزایش  توسعه پایدار بخش و تامین امنیت بلند مدت غذایی کشور به ویژه تولید محصول سالم و توسعه دانش و مهارت مدیران، برنامه ریزان و کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با تهدیدات زیستی از جمله اهداف برگزاری این کنفرانس ملی است.



این کنفرانس ملی در محورهای تهدیدات زیستی، سایبری، شیمیایی، کالبدی، اقتصادی و راه های پیشگیری و مقابله با آن در حوزه های گیاه پزشکی و حفظ نباتات، امنیت و سلامت محصولات دامی و گیاهی، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی در کشاورزی، ذخایر و منابع ژنتیکی، دام و دامپزشکی، شیلات و آبزیان، زراعت و باغبانی، بیابان و بیابانزدایی و جنگل و مرتع برگزار شد.



این کنفرانس ملی به مدت دو روز برگزار می شود که نخستین روز آن به آیین افتتاحیه و نشست های علمی در موسسه اصلاح بذر اختصاص دارد و در دومین روز این کنفرانس کارگاه های آموزشی در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) وزارت جهاد کشاورزی واقع در منطقه مشکین دشت کرج برگزار می شود.

 

لطفا برای دیدن تصاویر بیشتر کلیک بفرمایید.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 25768
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه