• 1403/05/23 - 09:00
  • تعداد بازدید : 162
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تاکید دامپزشکی سبزوار بر آشنایی، کنترل و پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، آشنایی و پیشگیری از بیماری آنفلوانزای پرندگان  بعنوان یکی از بیماریهای واگیر دار تنفسی ویروسی  طیور که دارای قدرت انتشار سریع می باشد، ضروری است.

دکتر زیدابادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوارگفت: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک عفونت ویروسی بسیار واگیردار است که توسط ویروس های خانواده ارتومیکسو ویروس ایجاد می شود. پرندگان وحشی، بویژه پرندگان مهاجر آبزی نقش مهمی به عنوان مخزن ویروس آنفلوانزای پرندگان ایفا می کنند. مرغ، خروس، کبوتر، بوقلمون، خوک و انسان هم میزبان حساس این بیماری هستند.

وی، در خصوص راههای ورود ویروس اظهار داشت: ورود اولیه ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به مزارع پرورش طیور به احتمال بسیار زیاد از طریق تماس مستقیم و یا غیر مستقیم با پرندگان وحشی صورت می گیرد.

زیدآبادی، در ادامه بر ضرورت حفظ و رعایت بهداشت و قرنطینه ورود و خروج افراد و جلوگیری از تماس و ورود هرگونه حیوان و پرنده اهلی و وحشی به داخل مرغداری‌ها تاکید کرد و یادآور شد: نظارت بر فرآیند تولید و توزیع دان مرغ و طیور برای پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: علائم بالینی این بیماری  تحت تاثیر عواملی مثل قدرت بیماریزایی ویروس، گونه های مبتلا، سن، جنس و محیط متفاوت است و می تواند شامل بی اشتهایی، کاهش مصرف آب، افسردگی، پرهای سیخ شده، خیز صورت و گردن، علائم عصبی نظیر گردش گردن ، عدم تعادل و مرگ می باشد.

وی، ضمن بیان مشترک بودن بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان میان انسان و طیور، در خصوص راههای پیشگری و امنیت زیستی بیان داشت: تعبیه حوضچه ضدعفونی در ورودی مرغداری برای افراد و وسایل نقلیه، استفاده از لباس کار، چکمه،عینک، کلاه و دستکش توسط کارکنان مزارع پرورش طیور، آزمایش هرشش ماه یکبار آب آشامیدنی مرغداری، خرید دان از فروشندگان مطمئن، تنظیم حرارت، رطوبت و هوای مرغداری متناسب با نژاد طیور، جلوگیری از ورود جوندگان، سگ ، گربه و پرندگان وحشی و افراد متفرقه به مرغداری، رعایت تمام نکات بهداشتی توسط دامپزشکان، بازدیدکنندگان و همه کسانی که در مرغداری رفت و آمد دارند، جمع آوری روزانه پرندگان و طیور تلف شده و دفن شدن بهداشتی لاشه ها، دریافت مجوز سلامت گله قبل از بارگیری طیور و پاکسازی و ضدعفونی سالن مرغداری قبل از جوجه ریزی بعدی بخشی  از اقدامات زیستی و قرنطینه ای کنترل و پیشگری ازبیماری انفلوانزا می باشد.

اگر در یک مرغداری یا روستا نشانه ای از بیماری انفلوانزا مشاهده شود، لازم است همه مرغداران و روستاییان منطقه با دامپزشکی همکاری کنند تا جلوی انتشار بیماری گرفته شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اداره شهرستان سبزوار
  • کد خبر : 323723
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

لینک کوتاه