خطرناکترین بیماری مشترک بین انسان و حیوان کدام است؟
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار: شایعترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوان تب مالت، سالک، حیوان گزیدگی، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و .. می باشد. اما خطرناکترین بیماری های مشترک کدام است؟
دکتربرات الله زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: 60 درصد از بیماریهای عفونی و ۷۰ درصد از بیماریهای نوپدید، بیماریهای منتقله از حیوان به انسان هستند. مهمترین بیماری های مشترک میان انسان و دام شامل؛ تب مالت، سالک، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتیک، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، جنون گاوی، تب دره ریفت، آنفلوانزای پرندگان است. اما خطرناکترین بیماری مشترک بین انسان و حیوان هاری می باشد.
وی، در خصوص این بیماری مشترک خطرناک اظهار داشت: هاری، بیماری حاد ویروسی و یکی از مهمترین و قدیمیترین بیماریهای ویروسی قابل انتقال از حیوان به انسان است و اهمیت بیماری هم به دلیل میزان کشندگی بالا، افزایش روند موارد حیوانگزیدگی در جوامع مختلف و ... است.
این روابط عمومی، به نقل از رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، تصریح کرد: هاری یکی از خطرناکترین بیماریهای مشترک انسان و حیوان است که از طریق گزش حیوانات وحشی مانند؛ سگ، شغال، گربه و سایر حیوانات به انسان منتقل میشود و پس از مدت کوتاهی ویروس مستقیماً بر روی سیستم عصبی فرد تأثیر میگذارد. بنابراین به شهروندان توصیه میشود؛ در برخورد با سگهای بلاصاحب و غیر واکسینه دقت داشته باشند.
زیدآبادی، افزود: به افرادی که در ارتباط مستقیم با سگها هستند، از جمله کادر فنی خصوصی و دولتی دامپزشکی که در روستاها فعالیت دارند، دامداران و صاحبان حیوانات و کسانی که حیوانات خانگی دارند و همچنین افرادی که در مراکز خرید و فروش سگ، فعالیت دارند، دانشجویان رده های مختلف دامپزشکی، کارکنان آزمایشگاه که با ویروس هاری سرو کار دارند و.. توصیه میشود، که واکسن هاری را تزریق کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، تاکید نمود: از نزدیک شدن به سگهای ولگرد و بدون صاحب خودداری کنید، چرا که بیشترین موارد حیوان گزیدگی انسانها توسط سگها روی میدهد. از آزار و اذیت حیوانات پرهیز کنید؛ چرا که سایر حیوانات اهلی و وحشی نیز میتوانند آلوده به ویروس هاری باشند و در صورت گزش احتمال ابتلا به بیماری هاری وجود دارد.
این مقام مسئول، در پایان از عموم مردم در خواست کرد: در صورت بروز هر گونه حیوان گزیدگی، ضـمن شستشوی ناحیه گزیده شده با آب و صابون در اسرع وقت برای انجام اقدامات درمانی به نزدیکترین پایگاه بهداشت محل زندگی خود، مراجعه کرده و مراتب را به شبکه دامپزشـکی سبزوار، اطلاعرسانی کنند.