در شهرستان مشهد انجام گرفت:
پایش بیماری بروسلوز در بیش از 3100 راس گاو
رئیس دامپزشکی شهرستان مشهد، گفت: خونگیری و پایش دام، گام مهمی به منظور شناسایی به موقع دامهای آلوده و جلوگیری از شیوع بیماری تب مالت، است.
دکتر محمد سیاح، رئیس دامپزشکی شهرستان مشهد، گفت: بیماری تب مالت یا بروسلوز، یکی از مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام محسوب می شود و باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می سازد، این بیماری به علت سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی، مورد توجه قرار می گیرد.
وی، افزود: در صورت رعایت نکردن ضوابط بهداشتی و دستورالعمل های مراقبتی، این بیماری می تواند با مبتلا نمودن دام ها، خسارت اقتصادی به صنعت دامپروری وارد نموده، همچنین از طریق دام و فرآورده های خام دامی آلوده، به انسان منتقل و تهدیدی جدی علیه سلامت انسان و جامعه باشد.
رئیس شبکه دامپزشکی مشهد، اظهار داشت: در سه ماهه ابتدای سال جاری، بیش از 3 هزار و صد نوبت سر دام سنگین، جهت تشخیص بیماری بروسلوز، مورد خونگیری و تست قرار گرفته، که پس از بررسی نتایج آزمایشگاهی، تعدادی از نظر تب مالت مثبت بود، که دامدار موظف به ذبح اجباری و حذف دام راکتور، گردیده است.
سیاح، با اشاره به اینکه انتقال عامل بیماری بروسلوز به واحدهای دامداری بطور عمده از طریق خرید دامهای جدید صورت میگیرد، به دامداران توصیه کرد: از خرید دامهای بدون سوابق بهداشتی مشخص و مطلوب خودداری کنند و همچنین با تیم های عملیاتی واکسیناسیون و خونگیری دامپزشکی، همکاری مناسب جهت مایه کوبی دام ها و گرفتن نمونه خون برای پایش بروسلوز را داشته باشند، تا این مهم به نحو مطلوب میسر شود.