• 1403/04/07 - 09:34
  • تعداد بازدید : 96
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه دامپزشکی سبزوار، هشدار داد؛

بیماری سیاه زخم (شاربن) را جدی بگیرید

روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، در خصوص بیماری سیاه زخم یا آنتراکس، از بیماری‌های خطرناک انسان، که بطور مستقیم و غیر مستقیم از حیوانات آلوده منتقل می شود، هشدار داد.

رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، اظهار داشت: سیاه زخم، توسط باکتری اسپور دار مقاوم به عوامل محیطی به نام باسیلوس آنتراسیس، ایجاد می شود. اسپور یا هاگ تولید شده توسط این باکتری، معمولا در محیط‌های نامساعد ایجاد می‌شود و در طولانی مدت می‌تواند در هوا و به ویژه خاک، زنده بماند.

 دکتر برات الله زیدابادی، در خصوص نحوه انتقال بیماری سیاه زخم، تصریح کرد:  سیاه زخم یا آنتراکس، بیماری باکتریایی ویژه گیاهخواران اهلی (مانند گوسفند، بز و گاو) است که انسان، برحسب تصادف بدان مبتلا می‌شود و این میکروارگانیسم یکی از خطرناکترین زئونوزهای میکروبی می باشد که از راه جراحات جلدی ( زخم باز و بریدگی) هنگام تماس با دام یا فراورده های دامی آلوده مانند؛ پوست، پشم، لاشه و یا از طریق تنفسی و استنشاق گرد و غبار آلوده به اسپور سیاه زخم و همچنین از طریق گوارشی و خوردن گوشت حیوان آلوده منتقل می شود.

 وی، در ادامه بیان داشت: علاوه بر علائمی نظیر درد شکمی، تهوع، تب و استفراغ، ضایعات سیاه روی گردن هم از علائم بارز سیاه زخم است، در صورت ابتلا به فرم تنفسی علائمی شبیه آنفلوانزا و پنومونی دارد و از دیگر نشانه ای ین بیماری مننگو آنسفالیت یا التهاب مغز، می باشد.

 زیدابادی، یاداور شد: اگر چه  در بسیاری از موارد شاربن جزء بیماری‌های قابل درمان است، اما  پس از درمان نیز ممکن است عوارض سوء این بیماری تا مدت ها  باقی بماند، بنابراین تشخیص و درمان به موقع در صورت مواجهه با این بیماری برای پیشگیری از عوارض غیرقابل جبران آن از واجبات است.

 وی، در خصوص نحوه پیشگیری از بیماری، تاکید کرد: واکسیناسیون به موقع دام ها  اصلی ترین راه  در پیشگیری از بیماری شاربن یا سیاه زخم می باشد. از خوردن گوشتی که به درستی پخته نشده است خودداری کنید. مهم است که با هر حیوان مرده با احتیاط رفتار کنید و هنگام کار و یا پردازش پوست، خز یا پشم وارداتی، اقدامات بهداشتی را رعایت کنید. به منظور رعایت موازین بهداشتی و برای پیشگیری از شیوع بیماری معمولا توصیه می‌شود که در صورت آلوده شدن لباس یا سایر وسایل به این باکتری، بهتر است لوازم مذکور سوزانده شوند.

از دیگر اقدامات پیشگیرانه  می توان به موارد زیر اشاره کرد:

در صورت امکان، لاشه حیوانات آلوده را با آهک زنده در محل مرگ دفن کرده یا بسوزانید. در این شرایط نباید کالبد شکافی انجام شود.

 - ضدعفونی خاک مزارع آلوده را با فرمالین پنج درصد.

 - استفاده از از فرمالدئید برای ضد عفونی کردن مکان‌ها و ماشین آلات آلوده .

 

  • گروه خبری : اداره شهرستان سبزوار,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 321825
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

لینک کوتاه