رئیس شبکه دامپزشکی مشهد عنوان کرد:
ضروری است شهروندان در هنگام خرید ماهی قرمز شب عید، توصیه های بهداشتی دامپزشکی را رعایت نمایند
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهدگفت: با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال و افزایش خرید ماهی قرمز شب عید، ضروری است شهروندان توصیه های بهداشتی دامپزشکی در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز را رعایت نمایند.
دکتر محمد سیاح، اظهار داشت: بیماریهای مشترکی بین ماهی قرمز و انسان که خطرناک و متداول باشد ، وجود نداشته و مردم نباید در این مورد نگران باشند، اما این ماهیها حمل کننده برخی میکروبها و قارچ ها هستند که باعث اسهال، استفراغ و تهوع در افراد حساس و دارای آلرژی میشود.
وی، با بیان اینکه در صورت تماس با ماهی و یا آب، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کنندههای مناسب اقدام شود، افزود: افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماریهای تنفسی هستند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، در ادامه اظهار داشت: رعایت بهداشت فردی و محیطی، شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری، استفاده از ظروف یکبار مصرف برای حمل و جابجایی ماهی به منزل و عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی ازعوامل مهم و تاثیر گذار در جلوگیری از انتقال بیماری است.
سیاح، از مردم خواست از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری کنند و ادامه داد: هر ساله با نزدیک شدن به ایام عید نوروز شاهد استقبال گسترده مردم از خرید ماهی قرمز برای سفره های هفت سین هستیم، از این رو با توجه به لزوم نظارت دقیق بر عرضه مراکز فروش ماهی، کنترل ها و نظارت های بهداشتی دامپزشکی در این حوزه تشدید میشود.
وی، به اهمیت نحوه نگهداری و تغذیه ماهی قرمز اشاره و اظهار کرد: در نگهداری ماهی قرمز رعایت مسائل بهداشتی و زیست محیطی باید رعایت شود تا سلامت خانواده ها به ویژه کودکان به مخاطره نیفتد.