• 1397/03/12 - 12:00
  • تعداد بازدید : 80
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پرسنل مجتمع صنعتی گوشت مشهد آموزش های پیش گیری از تب کریمه-کنگو را فرا گرفتند

اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی از آموزش پرسنل خط کشتار مجتمع صنعتی گوشت مشهد در جهت پیشگیری از تب کریمه-کنگو خبر داد.



مدیر کل دامپزشکی استان در این زمینه اظهار داشت: آموزش وترویج  رکن اصلی در زمینه پیشگیری از بیماری یادشده بوده و بر این اساس، آموزش وترویج این اداره کل یک دوره آموزشی فشرده  با همکاری تیم آموزشی  معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مجتمع صنعتی گوشت مشهد برگزار کرد که طی آن کلیه پرسنل شاغل و افراد مربوط به خط کشتار دام به عنوان گروه های در معرض خطر، آموزش های  لازم را فرا گرفتند.



دکتر احمد شریعتی گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون در سطح روستاهای استان نیز 2000 نفرآموزش های لازم برای پیشگیری از بروز بیماری را فرا گرفته اند و این آموزش ها همچنان استمرار خواهد داشت.



شریعتی یادآور شد: بیماری در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده و مخزن اصلی ویروس در طبیعت کنه سخت از خانواده هیالوما است که در تمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی می ماند و از طریق تخم به نسل های بعد منتقل می گردد.



وی خاطرنشان ساخت: عمده ترین راههای انتقال بیماری به انسان را شامل؛ تماس با دام های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون،ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده ذکر کرد و از دامداران خواست در نگهداری دام ها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند.



وی خاطرنشان ساخت: عمده ترین راه های پیش گیری از بیماری شامل؛ ذبح دام در کشتارگاه های مجاز، نگهداری گوشت تازه در پیش سرد، استفاده از وسایل ایمنی مانند؛کلاه، عینک، ماسک، روپوش، پیش بند پلاستیکی، دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام، حفاظت فردی جهت جلوگیری از گزش کنه، تعویض لباس، چکمه و دستکش پس از تماس با دام و شستشوی آنها، عدم جداسازی کنه با دست بدون دستکش از بدن دام و سم پاشی دوره ای علیه انگل های خارجی دام می باشد.



دکتر احمد شریعتی افزود: در ابعاد مختلف، تدابیر لازم را برای پیشگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو بکار بسته ایم که تهیه و توزیع سم مورد نیاز برای سمپاشی دام ها و اماکن دامی، آموزش دامداران، پرسنل کشتارگاه های تمام کشتارگاه های استان و دیگر گروه های در معرض خطر، اطلاع رسانی و ...از جمله این موارد بوده است و لازم است دامداران و شهروندان نیز به توصیه های دامپزشکی و بهداشت در زمینه عدم کشتار غیر مجاز و نیز خرید گوشت و دیگر فرآورده های خام دامی از مراکز مجاز توجه داشته باشند.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 33917
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه