برگزاری اجلاس بین المللی با عنوان جهان عاری از طاعون نشخواركنندگان كوچک؛مبارزه جهت ریشه کنی بیماری PPR با شرکت وزیران کشاورزی و روسای دامپزشکی ایران و جهان بررسی می شود
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور از بروکسل بلژیک، دکتر علیرضا رفیعی پور، رییس سازمان دامپزشکی کشورکه به اتفاق دکتر بهمن عابدی کیاسری، مدیر کل سازمان های تخصصی، روابط عمومی و امور بین الملل در این اجلاس حضور دارد، گفت: اجلاس بین المللی جهان عاری از بیماری پی پی آر که با هدف برنامه ریزی و سرمایه گذاری جهت ریشه کنی این بیماری تا سال 2030 برگزار می شود، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت دام و رئیس سازمان خواربار جهانی ملل متحد (فائو) نیز حضور دارند.
وی با بیان این که استراتژی و برنامه کنترل و ریشه کنی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک که دومین بیماری قابل ریشه کنی از نظر سازمان جهانی بهداشت دام است، در دستور کار سازمان دامپزشکی کشور قرار دارد، اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت دام، ریشه کنی این بیماری را برای 76 کشور درگیر بیماری با اهداف امنیت غذایی و بهبود تغذیه، ارتقای بهداشت دام و بهداشت عمومی، رشد اقتصادی و توانمند سازی زنان سرپرست خانواده، کاهش فقرو افزایش درامد عمومی به اجرا گذاشته تا در سال 2030 ریشه کنی بیماری را اعلام نماید.
وی با اعلام اینکه خوشبختانه این بیماری با خصوصیات منحصر به فرد و نداشتن سویه های متعدد و داشتن واکسن موثر می تواند با مدیریت خوب طی چهار فاز متوالی کنترل و ریشه کن گردد، گفت: به همین منظور در نشست بروکسل با حضور وزیران و روسای سازمان های دامپزشکی کشورهای درگیر برای برنامه ریشه کنی در سال 2030 تصمیم گیری خواهد شد.
به گفته دکتر رفیعی پور برنامه های کنترل و ریشه کنی ایران که حدود 5 سال جلوتر از برنامه های جهانی است نیز ارائه خواهد شد.
رییس سازمان دامپزشکی کشوراضافه کرد: برنامه کشوری این اجلاس که تا پایان سال 2025 به سرانجام خواهد رسید، در حال حاضر کشور ما در مرحله 2 کنترل بیماری قرار دارد و به مدت 3 سال با واکسیناسیون جمعیت هدف و تکرار واکسیناسیون در کانون های قدیمی و شعاع اطراف کانون ها در حال گذر از مرحله 2 کنترل بیماری است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه دیگر این اجلاس، در سال آینده 1398 در صورت تامین اعتبار و واکسن مکفی وارد مرحله سوم کنترل بیماری شده و در این مرحله با مایه کوبی 70 تا 80 درصد دام های سبک به صورت هدفمند همراه با علامت گذاری دامهای مایه كوبی شده به مدت 3 سال متوالی به مرحله ریشه کنی بیماری نزدیک خواهیم شد.
رفیعی پور با بیان این که در بخش دیگری از برنامه اجلاس اشاره شده مرحله ریشه کنی به عنوان مرحله پایانی از سال 2022 تا 2024 ادامه خواهد داشت و در این مرحله فقط اقدام به مایه کوبی دام های جوان (بره و بزغاله های همان سال) همراه با مطالعه دقیق و كامل كانونهای بیماری خواهد شد، یادآور شد: بر اساس برنامه همین اجلاس، در سال 2025 با قطع مایه کوبی و برقراری سیستم مراقبت اعلام ریشه کنی بیماری خواهد شد.
دکتر بهمن عابدی کیاسری، مدیر کل سازمان های تخصصی ، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان دامپزشکی کشور نیز که ریاست سازمان دامپزشکی کشور را همراهی می کند، در تکمیل اظهارات وی در مورد اهمیت این اجلاس و برنامه های در دستور کار گفت: بیماری طاعون نشخواركنندگان كوچك بیماری ویروسی به شدت واگیر در دام های بز و گوسفند است كه عامل آن ویروسی از خانواده پارامیكسوویریده جنس موربیلی ویروس بوده كه از نظر آنتی ژنتیكی به ویروس طاعون گاوی بسیار نزدیك است. این بیماری با علائم تب، بی اشتهایی، ترشحات چشم وبینی، تورم وجراحات دهانی، درگیــری دستگاه تنفس و اسهال مشخــــص می شود .
متعاقب بروز و شیوع بیماری در سال 1374 و تائید بالینی و آزمایشگاهی آن، استفاده از واکسن طاعون گاوی در راستای پیشگیری و كنترل بیماری در دستور کار استان ها قرار گرفت. متعاقب قطع برنامه واکسیناسیون سراسری طاعون گاوی و اعلام اولیه عاری شدن کشور در سال 1382 از بیماری، استفاده از واکسن طاعون گاوی در کنترل بیماری PPR با محدودیت مواجه شده و برنامه استفاده از واکسن همولوگ وارداتی PPR به منظور کنترل بیماری در کشور مطرح گردید.
نظر دهید