برگزاری کلاس پیشگیری ازبیماری هاری در مجتمع های آموزشی بینالود
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بینالود، رئیس این شبکه بیان کرد: هاری، یک بیماری ویروسی کشنده مخصوص گوشتخواران اهلی و وحشی است و انسان و سایر حیوانات خونگرم پستاندار، به طور تصادفی و بیشتر از طریق گزش ، به آن مبتلا می شوند. اصلی ترین راه سرایت بیماری هاری به انسان، گاز گرفتگی یا پنجه کشیدن حیوان مبتلاست. ویروس این بیماری، همچنین می تواند از طریق تماس با پوست زخمی و خراشیده منتقل شود. با وجود تلاش های فراوان مجامع بهداشتی و سازمان های دامپزشکی در سطح دنیا، هنوز این بیماری در بسیاری از کشورهای جهان وجود داشته و همه ساله تعداد قابل توجهی از انسان ها و حیوانات در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند.
دکتر هادی شایسته خاطر نشان کرد: در همین راستا شبکه دامپزشکی بینالود با توجه به اهمیت بیماریهای مشترک و احتمال درگیری همه اقشار جامعه با این بیماریها و با هدف اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به معلمان و دانش آموزان مجتمع های آموزشی ، بویژه در مناطق روستایی ، با هماهنگی های انجام شده با مدیریت آموزش و پرورش و شبکه بهداشت درمان شهرستان، اقدام به برگزاری کلاس آموزشی راه های پیشگیری از بیماری هاری در این مراکز نموده است. در این دوره، کارشناسان دامپزشکی به ارائه مطالبی پیرامون ماهیت این بیماری، علائم، راه های انتقال، گروه های در معرض خطر و اقدامات لازم در هنگام ابتلا پرداختند.
دکتر شایسته در ادامه بیان نمود: دامپزشکی به عنوان متولی کنترل و پیشگیری از بیماری های مشترک یا قابل انتقال بین انسان و حیوان، همه ساله اقدامات گسترده ای در خصوص بیماری هاری انجام می دهد؛ واکسیناسیون، قلاده گذاری و صدور شناسنامه برای سگ های صاحبدار، همکاری در کنترل جمعیت سگهای ولگرد منطقه، نمونه برداری از مغز حیوانات مشکوک تلف شده و معدوم سازی و دفن بهداشتی آنها، و برگزاری کلاس های آموزشی از جمله اقدامات دامپزشکی در کنار فعالیت های سایر دستگاه های اجرایی من جمله شهرداری ها، دهیاری ها و شبکه بهداشت و درمان در جهت کنترل بیماری هاری می باشد.
نظر دهید