بستنی های غیر پاستوریزه خطر ابتلاء به بیماری تب مالت را افزایش می دهند
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: بروسلوز یکی از مهمترین بیماریهای باکتریایی مشترک بین انسان و دام است که علائم بالینی بروسلوز در دام بیشتر به صورت سقط در اولین آبستنی مشهود است ولی در انسان بیماری چهره های متفاوتی دارد و ممکن است باعث ایجاد انواع مختلف اختلالات در دستگاه ادراری تناسلی، اندامهای حرکتی، سیستم قلبی عروقی، سیستم عصبی دستگاه گوارش، سیستم تنفس، سیستم ایمنی بدن از جمله تعریق شدید در شب، خستگی، بی اشتهایی و کاهش وزن، سردرد، درد های عظلانی، درد عمومی بدن گردد که بعلت ماهیت مزمن بیماری که درمان ان در انسان دشوار، طولانی و هزینه های گزاف است.
به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ حسین رشیدی در این پیام بیان کرد: مهمترین راه انتقال بیماری بروسلوز به انسان مصرف شیر و سایر فراورده های لبنی غیر پاستوریزه مثل پنیر محلی، سرشیر و بستنی های غیر مطمئن است و لذا شهروندان مصرف محصولات لبنی پاستوریزه مصرف کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان تماس با ترشحات دام آلوده بویژه بعد از سقط جنین را یکی دیگر از راههای انتقال بیماری به انسان عنوان و از دامداران تقاضا کرد: هنگام رفت و آمد به دامداری و تماس با دام نکات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک را رعایت کرده و در صورت مشاهده سقط جنین با رعایت مسائل بهداشتی برای بررسی، جنین سقط شده را تحویل شبکه دامپزشکی دهند.
وی برنامه کنترلی بروسلوز در حال اجرا توسط دامپزشکی استان کرمان را سیاست تست و کشتار دامهای آلوده به صورت مراقبت فعال بروسلوز و واکسیناسیون بیان کرد و تصریح کرد: در این راستا اداره کل دامپزشکی استان کرمان سالانه بالغ بر 30 هزار راس گاو مورد مراقبت فعال بروسلوز و بیش از 720 هزار راس بره و بزغاله 3 تا 8 ماهه، 28 هزار راس گوساله ماده 4 تا 12 ماهه و 50 هزار راس گاو ماده اعم از آبستن و غیر آبستن را مورد واکسیناسیون بروسلوز قرار می دهد.
رشیدی ضمن تاکید خطاب به شهروندان گفت: استفاده از فراورده های دامی پاستوریزه برای همگان الزامی است و درصورت در دسترس نبودن شیر پاستوریزه توصیه می شود شیر به مدت 5 دقیقه در حرارت جوش قرار گیرد.
این مقام مسئول در ادامه عنوان کرد: بستنی های تهیه شده از شیر غیر پاستوریزه خطر ابتلا به بیماری تب مالت را افزایش می دهد و توصیه میشود شهروندان از بستنی های پاستوریزه استفاده کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از دیگر مسائل بهداشتی برای کنترل بیماری را اجتناب از تماس مستقیم با بافت های آلوده حیوان نظیر جنین سقط شده جفت و...، شست شوی دستها و ضد عفونی لباس های مخصوص کار در دامداریها و کشتارگاهها، استفاده از ماسک تنفسی هنگام ورود به اصطبل، دور نگه داشتن دام از محل زندگی انسان، واکسیناسیون دام ها و ضد عفونی کردن اصطبل، ممانعت از ورود دام های تازه خریداری شده به داخل گله سالم قبل از اطمینان از سلامت آنها عنوان کرد.
نظر دهید