• 1397/02/20 - 12:00
  • تعداد بازدید : 80
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بیماری آنفلوانزای مرغی در کشور مهار شده است

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: ممکن است گزارش های معدودی از بیماری آنفلوانزای مرغی واصل شود اما هم اکنون این بیماری در کشور مهار شده است.

علی صفر ماکنعلی، چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال 96 سازمان دامپزشکی با اوج بیماری فوق حاد پرندگان مواجه بود که مدیریت و مهار این بیماری بیشترین وقت، انرژی و هزینه این سازمان را به خود اختصاص داد.

وی ادامه داد: پارسال بر اثر شیوع آنفلوانزای پرندگان بیش از 20 میلیون قطعه مرغ تخم گذار در کشور از چرخه تولید خارج شد که با مدیریتی جهادی در معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور، جایگزینی مرغ های معدوم انجام شد تا وابستگی کشور در زمینه واردات تخم مرغ به حداقل برسد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: امسال برای کنترل آنفلوانزای پرندگان برنامه ای ملی در پنج محور رصد و پایش، تشخیص، اعمال موارد کنترلی آموزش و اطلاع رسانی، ارزیابی و مراقبت در حال اجراست که پیش بینی می شود با انجام آن 80 درصد تلفات ناشی از این بیماری در کشور در سال 97 کاهش یابد.

ماکنعلی افزود: همچنین امسال برنامه واکسیناسیون طیور به طور جدی از سوی این معاونت با جدیت دنبال می شود.

وی ادامه داد: هم اکنون 24 هزار و 777 واحد تولید مرغ گوشتی و یک هزار و 800 واحد پرورش مرغ تخم گذار در کشور وجود دارد.

او گفت: در حال حاضر 74 میلیون تن تخم مرغ در دنیا تولید می شود که ایران در زمره یکی از 10 کشور برتر دنیا در تولید این محصول است.

ماکنعلی در بخش دیگری از مطالب خود اظهار داشت: در سال 97 نیز راهبرد کنترل بیماری تب برفکی به گونه ای تدوین شده که خسارت هایی که از این طریق ظرف چند دهه گذشته هر سال دامداران را تهدید می کرد، مهار شود.

وی در مورد تب کریمه کنگو هم گفت: منشا این بیماری ویروس است که متاسفانه هیچ نشانه مشهودی در گاو، گوسفند و شتر ندارد و انتقال آن در انسان از طریق ترشحات و بزاق صورت می گیرد.

وی افزود: پیشگیری های اولیه و کنترل بهداشتی اگر اعمال شود تب کریمه کنگو کاملا قابل کنترل است و طبق آخرین گزارش ها، نمونه ای از ابتلای انسان به این بیماری در استان فارس گزارش نشده است.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی همچنین افزود: امسال بیش از 27 میلیون دام در مقابل بیماری طاعون نشخوار کنندگان و 670هزار وحوش از جمله سگ گله و سگ خانگی در مقابل بیماری هاری واکسینه خواهند شد.



ماکنعلی اضافه کرد: با هدف ارتقای عملکرد شبکه ملی تشخیص، موضوع تجمیع آزمایشگاه های دامپزشکی کشور نیز در سه محور نیروی انسانی، تجهیزات و نوع فعالیت برای سال 97 در دستور کار قرار دارد.



این مقام مسئول همچنین، ورود به بازارهای منطقه ای را از اهداف مهم این سازمان بیان کرد و گفت: در حال حاضر صادرات گاوهای اصیل ایرانی، میگو، گوشت، پوست شتر مرغ و ماهی قزل آلا به بازارهای منطقه از جمله عمان و کشورهای آسیای میانه، اروپا و منطقه تجاری اورآسیا درحال انجام است.

بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان (HPAI) بین پرندگان و انسان مشترک است، این نوع آنفلوانزا یکی از بیماری های به شدت واگیر و کشنده در پرندگان است که توسط ویروس نوع A که تمایل زیادی به سلول های مخاطی و به ویژه دستگاه تنفس و دستگاه گوارش دارد، ایجاد می شود.

این بیماری در مواردی به سایر پستانداران نیز از طریق تماس مستقیم و غیر مستقیم با پرنده آلوده منتقل می شود، این ویروس علاوه بر پرندگان می تواند انسان، خوک، پستانداران دریایی، سنجاب و حتی گربه سانان مانند پلنگ و ببر را نیز آلوده کند، این بیماری به علت شدت تلفات بالا به طاعون پرندگان نیز مشهور است.

از اوایل دهه 60 میلادی تاکنون موارد متعددی از این بیماری در بین طیور اهلی بسیاری از کشورها گزارش شده ولی بیشترین تنوع ویروس های آنفلوانزای پرندگان دربین پرندگان وحشی به ویژه پرندگان آبزی راسته اردک سانان مانند اردک، غاز، قو و پرندگان کرانه زی مشاهده شده است.




  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 44403
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه