تاکید دامپزشکی طرقبه شاندیز بر اجرای ضوابط جابه جایی و حمل و نقل دام زنده
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی شهرستان طرقبه شاندیز؛ اجرای دقیق ضوابط و مقررات بهداشتی حمل و نقل دام زنده در مبدأ و مقصد الزامی است.
دکتر علیرضا قدرتی رئیس شبکه دامپزشکی گفت: در راستای جلوگیری از ورود و یا انتشار بیماری های مختلف دامی در سطح کشور کنترل بهداشتی قرنطینه ای در جاده های ارتباطی و پیشگیری از ترددهای غیر مجاز امری مهم و الزامی است.
لذا لازم است تمامی بهره برداران قبل از هرگونه نوع نقل و انتقال دام زنده نسبت به اخذ مجوز بهداشتی حمل و نقل از ادارات دامپزشکی اقدام نمایند تا ضمن کمک به پیشگیری و کنترل بیماریها باعث ارتقای بهداشت عمومی جامعه و جلوگیری از قاچاق دام شوند.
وی در خصوص مراحل اخذ مجوز بهداشتی حمل توضیح داد: ابتدا صدور گواهی سلامت بر اساس مشاهده وضعیت بالینی دام توسط مسئول فنی و یا کلینیک بخش خصوصی صادر می گردد و بایستی در مورد انجام واکسیناسیون و همچنین تست های سل، بروسلوز و مشمشه، سوابق در گواهی وضعیت سلامت دام قید گردد. مرحله بعد هویت دار کردن دام ها و پلاک کوبی است و اخذ شناسه یکتا کشاورزی مبدآ و مقصد نیز الزامیست.
پس از حصول اطمینان از سلامت دام گواهی بهداشتی توسط اداره دامپزشکی صادر می گردد.
دکتر قدرتی افزود: رعایت اصول رفاه حیوانات و ایجاد نقاط استراحت و برای حمل و نقل دام هایی با مسافت های طولانی (برای مسافت بیش از 5۰۰ کیلومتر و یا مدت بیش از 1۴ ساعت) الزامی است.
وی در پایان تاکید کرد: متقاضیان انتقال دام زنده و تحویل گیرندگان در مقصد (مانند کشتارگاه ها، پرواربندی ها و دامداری ها) موظفند تأیید تخلیه دامهای تحویلی را در سامانه قرنطینه توسط مسئولین فنی، کلینیک درمانی مجاز و یا اداره دامپزشکی شهرستان پیگیری نمایند.