توصیه های بهداشتی پرورش گاو و گوساله شبکه دامپزشکی جغتای
شبکه دامپزشکی جغتای، در مورد پرورش گاو و گوساله، به دامداران مواردی را توصیه نمود.
دکتر ابراهیم سپهر، رئیس شبکه دامپزشکی جغتای، در این خصوص بیان داشت: پرورش گاو شیری به عنوان یکی از حرفههای دامداری، برای تولید شیر، محصولات لبنی و تولید گوشت به منظور تأمین نیازهای مصرفی مردم و ثروت آوری برای دامداران انجام میشود، اولین مرحله در پرورش گاو شیری، انتخاب نژاد مناسب، توانایی تولید شیر بالا و ویژگی سازگاری رشد با محیط و اقلیم منطقه و قابلیت تحمل بالای بیماریها می باشد.
وی، در ادامه بیان داشت: گاوها بلافاصله پس از زایش، شیر تولید می کنند و 50 الی 60 روز پس از زایش تولید شیر در گاوها به حداکثر مقدار می رسد، بهترین زمان برای تلقیح گاو شیری 80 الی 100 روز پس از زایش می باشد، به همین دلیل تغذیه گاو و شناسایی گاو فحل از نکات کلیدی در این مرحله می باشد.
سپهر،افزود: خوراندن آغوز به گوساله های تازه متولد شده ضروری است، زیرا آن ها بدون ایمنی متولد می شوند و جذب آنتی بادی آغوز ۴ ساعت بعد از تولد تا ۲۵ درصد کاهش پیدا می کند و تقریباً تا ۲۴ ساعت پس از تولد، میزان جذب به صفر می رسد.
وی، با بیان اینکه؛ ضدعفونی کردن بند ناف در بدو تولد دامها نقش بسیار مهمی در جلوگیری از بروز عفونتهای مختلف، تضعیف سیتم ایمنی بدن و بیماریهای گوناگون در آینده خواهد داشت، افزود: برای ضدعفونی کردن بند ناف دام تازه متولد شده اغلب از ضدعفونیکنندههای شیمیایی مثل الکل و ترکیبات بتادین و تنتورید استفاده میشود.