تولید روزانه 6 تن تخم مرغ در سبزوار
روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، از تولید روزانه 5.5 تن تخم مرغ در شهرستان، خبر داد.
دکتر برات الله زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: در حال حاضر 5 واحد مرغ تخمگذار در شهرستان سبزوار در حال فعالیت هستند که بخش اعظم تخم مرغ مصرفی شهرستان، را تامین می کنند.
وی، افزود: تخم مرغ یک غذای رایج و یکی از متنوعترین مواد مورد استفاده در سبد غذایی است. تخمهای پرندگان شامل؛ یک پوسته تخم محافظ، آلبومن (سفیده تخم) و ویتلوس (زرده تخم) است که در غشاهای مختلف نازک وجود دارد. بیشترین استفاده از تخم پرندگان تخممرغ، اردک و تخم غاز است.
زیدآبادی، در خصوص ویژگی های تخم مرغ، اظهار داشت: جرم تخممرغ به طور میانگین و بدون احتساب پوستهه آن، 58 گرم است. تخممرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین و املاح ضروری برای بدن انسان است؛ تخممرغ، همهٔ اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را داراست و حدود ۵٫۱۲ درصد جرم تخممرغ را پروتئین تشکیل می دهد. 10.8 درصد تخممرغ را چربی تشکیل میدهد که در زرده آن وجود دارد و کمتر از ۰.۰۵ درصد آن در سفیده موجود است.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، در ادامه گفت: کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ میباشند که برای ساختمان و عملکرد سلولهای بدن ضروریاند. کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلولهای بدن را حفظ میکند. پس تولید تخم مرغ با کیفیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
زیدآبادی، در خصوص تولید تخم مرغ با کیفیت افزود: کنترل و پیشگیری از بیماری ها، تراکم سالن، دما، رطوبت، تعداد آبخوری و دانخوری، و نوع تغذیه، از مهمترین اقدامات مدیریتی در سالن های تخمگذار می باشد. تمامی مراحل از تولید تا بسته بندی و توزیع تخم مرغ تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی، قرار دارد.
این مقام مسئول، در پایان متذکر شد: روزانه 6 تن تخم مرغ در شهرستان سبزوار، تولید می شود و مصرف روزانه شهرستان 9 تن می باشد که با توجه به بازار مصرف، تخم مرغ مورد نیاز از خارج استان و شهرستان های اطراف تامین می شود. لازم به ذکر است در سال 1402 میزان تخم مرخ تولیدی 2 هزار و 196 تن بوده است.