شبکه دامپزشکی سبزوار اعلام کرد:
دامپزشکی تاثیرگذارترین ارگان در تامین سلامت و بهداشت عمومی جامعه
دامپزشکی در تامین امنیت غذایی و تضمین سلامت و بهداشت عمومی جامعه یکی از تاثیر گذارترین دستگاههای اجرایی، می باشد.
دکتر برات الله زیدابادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: اهم وظایف دامپزشکی کشور، در سه بخش پیشگیری، کنترل و ریشه کنی بیماری های دامی، بیماری های مشترک بین انسان و دام و همچنین نظارت بر تولید تا عرضه فرآورده های خام دامی می باشد.
وی، با تشریح وظایف دامپزشکی افزود: از آنجا که بخش عمده مواد غذایی از دام و فرآوردههای آن تأمین میشود، دامپزشکی جایگاه تعیین کنندهای در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه و مبارزه با بیماریهای مشترک بین دام و انسان و پیشگیری از آن دارد.
زیدابادی، تاکید کرد: بهره برداران و دریافت کنندگان خدمات دامپزشکی کل افراد جامعه شامل عشایر، روستایی و شهری را شامل می شود، در بحث سلامت غذا، علاوه بر مخاطرات بیولوژیکی (باکتریایی، ویروسی، انگلی و قارچی)، مخاطراتی از قبیل باقیمانده های دارویی به ویژه آنتی بیوتیک ها، هورمون ها، سموم و آفت کش ها و.. نیز مورد توجه، نظارت و کنترل قرارمی گیرند.
این مقام مسئول، تصریح کرد: از بعد اقتصادی، برنامه ریزی مناسب بهداشتی دامپزشکی در حفظ سرمایه های دامی کشور، بصورت مستقیم بر افزایش ضریب تبدیل و افزایش بهره وری موثر می باشد. بدین لحاظ در صدور پروانه، ضرورت رعایت ضوابط و معیارهای حریم بهداشتی اماکن دامی و صنایع وابسته به دام با کلیه صنایع و مراکز خدماتی و سکونت گاهها با تاکید ویژه مد نظر قرار می گیرد.
زیدابادی، در ادامه گفت: نظارت دامپزشکی بر کلیه مراحل زنجیره تولید، فراوری، توزیع و عرضه فراورده های خام دامی از یک سو و بهداشت و پیشگیری و کنترل بیماری های قابل انتقال از دام به انسان از سوی دیگر، نقش مهم دامپزشکی دربعد بهداشتی را نمایان می کند.
وی، در پایان افزود: تلاش دامپزشکی در تولید محصولات سالم و ارگانیک با تکیه بر رعایت بهداشت و اصول امنیت زیستی در کلیه مراحل احداث و بهره برداری اماکن دامی نیز امری قابل توجه در این زمینه محسوب می گردد.