دومین جلسه ستاد استانی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استانداری خراسان رضوی برگزار شد
دومین جلسه ستاد استانی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استانداری خراسان رضوی با حضور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی و مدیران دستگاه های اجرایی عضو ستاد برگزار شد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری در این جلسه اظهار کرد: در طول ربع قرن اخیر موضوع امنیت غذایی جزو اولویت های حکومت ها و دولت ها بوده است و در این زمینه، توجه به تولید تجاری محصولات دام و طیور معطوف بوده است.
محمد علی نبی پور یادآور گفت: هم افزایی و هماهنگی بین دستگاه ها و مردم در جریان کرونا، تجربه خوبی را در زمینه کنترل بیماری به ما یاد داد که این نکته می تواند در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان کاربردی باشد و در این موضوع، پیشگیری مهم ترین نقش را دارد.
وی اعلام داشت: هر اختلالی به خاطر بیماری در تولیدات مرغ و تخم مرغ استان رخ دهد می تواند مخاطرات عدیده اقتصادی و حتی اجتماعی برای خراسان رضوی و حتی کشور ایجاد کند.
نبی پور افزود: قطعا دامپزشکی به تنهایی نمی تواند در پیشگیری از بیماری موفق باشد و لذا همه دستگاه ها باید در این زمینه باید به این مجموعه کمک کنند و در این مسیر بایستی همه دستگاه ها کمک کنند از جمله؛ بیمه طیور باید دنبال شود و در زمینه کنترل ورودی و خروجی ها و قرنطینه ها باید با کمک نیروی انتظامی اقدام لازم صورت پذیرد و تمام ادارات کل ستادی استانداری در این زمینه باید کمک کنند تا به هر نحو ممکن از بیماری پیشگیری شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان هم در این جلسه گفت: با توجه به اهمیت موضوع ضروری است جلسات ستاد استانی، هر دو هفته یک بار برگزار شود و دستگاههای عضو گزازش اجرای مصوبات بدهند.
مهندس محمدرضا اورانی یادآور شد: باید طیور بالای ۹۰ هفته از واحدهای طیور حذف شوند و در این راستا لازم است فرمانداران این اقدام را در شهرهای مرزی اقدام کنند.
وی افزود: در اماکنی نظیر تالاب ها و ... که امکان بروز بیماری هست اقدامات هدفمند را در جهت پیشگیری انجام دهیم.
اورانی گفت: با عده معدودی از واحدهای غیرمجاز بایستی برخورد لازم انجام شود ما هم کمک لازم را خواهیم داشت.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان تصریح کرد: همه باید به دامپزشکی کمک کنند اوضاع استان ما خاص هست.
مدیر کل دامپزشکی استان خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: در هر سال با تغییر شرایط فصلی و مهاجرت پرندگان با اشکال مخالفی از بیماری مواجه می شویم و مهم ترین نقاط دارای اهمیت برای بروز بیمازی، پنجره های ورودی پرندگان مهاجر هستند که هر ساله شاهد بروز بیماری در جمعیت پرندگان صنعتی و بومی بوده و با توجه به نوع و سویه ویروس، شدت های مختلفی از بیماری را شاهد هستیم.
دکتر جواد اعلمی افزود: همکاری و هماهنگی بین بخشی، مهم ترین لازمه پیشگیری از بیماری هست.
وی گفت: کنترل تردد خودروها حمل طیور زنده، مکاتبات با استان های درگیر و ایجاد محدودیت در حمل و نقل طیور، اتخاذ تدابیر برای افزایش همکاریهای بین بخشی در استان، گسترش اطلاع رسانی به گروه های هدف از جمله اقدامات استان برای پیشگیری از بروز بیماری بوده است.
اعلمی، عنوان داشت: فعالیت واحدهای غیر مجاز پرورش طیور، عدم استقبال مرغداران از واکسیناسیون، محدودیت های صندوق بیمه محصولات کشاورزی در بیمه نمودن و یا پرداخت غرامت، محدودیت اعتباری اداره کل دامپزشکی برای تامین فوری هزینه های آزمایشگاهی و لجستیکی از مهم ترین مشکلات موجود برای پیشگیری از بیماری است.
مدیر کل دامپزشکی استان یادآور شد: درخواست از نیروی انتظامی برای اجرای محدودیت های تردد خودروهای حمل طیور زنده، محدودیت عرضه و توزیع مرغ بومی و...برنامه ریزی جهت اطلاع رسانی مجازی و رادیویی و تلویزیونی، درخواست ۲۰ میلیارد ریال اعتبارات لازم، لزوم همکاری اتحادیه ها در اطلاع رسانی و ترغیب مرغداران به بیمه نمودن گله ها و نیز واکسیناسیون طیور، تسریع در صدور احکام برخورد با متخلفین و نیز فعالیت اکیپ های عملیاتی در بازدیدها ، جلوگیری از حمل و نقل طیور زنده توسط خودروهای شهری، جمع آوری طیور صنعتی پایان دوره در پرنده فروشی های سطح شهرها و برنامه ریزی در جهت تامین تجهیزات لجستیکی جهت معدوم سازی کانون های احتمالی از مهم ترین درخواست هایی است که از دستگاه های عضو ستاد داریم و امیدواریم نسبت به برآورده کردن آنها اقدام کنند.
نظر دهید