شبکه دامپزشکی مشهد اعلام کرد:
سم پاشی دام ها و محل نگهداری آن ها از راه های موثر برای پیشگیری از شیوع بیماری های دامی و مشترک بین انسان و دام
یکی از راه های مبارزه با انگل های خارجی دام بعنوان یکی از ناقلین بیماری های واگیر و قابل انتقال بین انسان و دام، سم پاشی دام و محل نگهداری (جایگاه) دام ها است.
وی، گفت: انگل های خارجی باعث آزردگی حیوانات، ایجاد زخم، ضعف، کاهش اشتها و لاغری، کاهش کیفیت پوست، پشم و ... می گردند که از جمله مهمترین آن ها کنه ها می باشند که ناقل اصلی بیماری های خطرناک مثل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشد که در صورت عدم سم پاشی به موقع و موثر به عنوان تهدید جدی برای سلامت انسان خواهد بود.
وی، اظهار داشت: در این راستا در 6 ماهه اول سال جاری بیش از 26 هزار متر مربع جایگاه های نگهداری دام در سطح شهرستان، و همچنین تعدادی بالغ بر 62 هزار راس دام توسط کارشناسان بهداشتی دامپزشکی و مراکز مجاز بخش خصوصی سم پاشی شده اند.
سیاح، در پایان به دامداران توصیه کرد: ضمن برنامه ریزی صحیح و انجام بموقع و مناسب عملیات سم پاشی بدن و جایگاه دام، با رعایت نکات بهداشتی پرورش دام به لحاظ شرایط آب و هوایی، شروع فصل فعالیت کنه ها (زمانی که دمای هوا به 20 درجه سانتیگراد می رسد) و برابر برنامه پیشنهادی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص گاو و گوساله، گوسفند و بز در شرایط روستایی، نسبت به انجام عملیات سم پاشی بدن و جایگاه دام های خود توسط افراد آموزش دیده و دارای مجوز از سازمان دامپزشکی کشور، اقدام نمایند.