• 1397/05/28 - 12:00
  • تعداد بازدید : 108
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

فعالیت 180 اکیپ نظارت بر کشتار در خراسان رضوی

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: ما 4 مرکز تهیه دام را برای روز عید قربان در نظر گرفته‌ایم که این مراکز شامل جاده بهشت رضا و فریمان، جاده قدیم قوچان و عسگریه، جاده کنویست و در نهایت در آسایشگاه فیاض بخش است.



به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی به نقل از ایسنا- منطقه خراسان، احمد شریعتی ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، اظهار کرد: عید قربان سنت حسنه‌ای است که از دیرباز بر آن تاکید شده است. در حال حاضر نیز با وجود مشکلات اقتصادی که در کشور شاهد آن هستیم، مردم در این سنت هیچ کمبودی نگذاشتند.



وی ادامه داد: با توجه به اینکه ما همه روزه با انواع و اقسام بیماری‌های نوپدید برخورد می‌کنیم طبیعتا دام، کشتار و ذبح اگر در مسیر بهداشتی خود قرار بگیرد، می‌تواند باعث افزایش سلامت شود. اما اگر  مسائل مرتبط به دام، فروش و کشتار با موازین بهداشتی همراه نشود، باعث اشاعه‌های بیماری مشترک انسان و حیوان و مشکلات زیست‌محیطی شود.



مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی افزود: در حال حاضربیش از 700 تا 800 بیماری مشترک بین انسان و حیوان وجود دارد و 50 درصد بیماری‌های عفونی که در جامعه انسانی داریم از طریق دام منتقل می‌شود.



شریعتی خاطرنشان کرد: بسیاری از این بیماری‌ها اگر مورد غفلت واقع شود، سلامت مردم را تهدید می‌کند و در سلامت دام نیز تاثیرگذار خواهد بود.



وی اضافه کرد: بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان بسیار حوزه حائز اهمیتی بوده و در بسیاری از موارد جان انسان را نیز تهدید می‌کند، در بسیاری از موارد بیماری علاوه بر تلفات انسانی باعث تشویش اذهان عمومی می‌شود.



مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی تصریح کرد: در طول سال شاهد آن هستیم که افراد مختلفی بر اثر بیماری‌های مختلف جان خود را از دست می‌دهند اما کافی است که یک فرد از طریق تب کریمه کنگو از دنیا بروند تبعات آن قابل جمع‌آوری نیست. همچنین مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را نیز تحت شعاع خود قرار می‌دهد.



شریعتی بیان کرد: انتقال بیماری تب کریمه کنگو عمدتا از طریق دام زنده و کشتار شده صورت می‌گیرد، دام زنده از طریق انتقال ویروس و مشکلاتی از طریق کنه‌ای که به بدن انسان چسبیده است این بیماری را منتقل دهد، همچنین راه دیگر انتقال این بیماری از طریق واگیری انسان به انسان رخ می‌دهد.



وی افزود: لاشه گوشت و ترشحات دامی اگر با بافت انسان برخورد داشته باشد، بیماری دامی را به انسان منتقل می‌کند. در سال 91 بود که 3 مورد تلفات انسانی را در این رابطه مشهد شاهد بودیم، حواشی زیادی را ایجاد کرد.



مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های که در سطح استان انجام ‌دادیم با تلفات انسانی در حوزه تب کریمه کنگو شاهد نبودیم. ولی موارد مشکوکی را ملاحظه کردیم که تحت درمان قرار گرفتند.



شریعتی عنوان کرد: در حال حاضر نگرانی در خصوص این بیماری نداریم اما به مراتب درعید قربان در این حوزه نگرانی ما افزایش پیدا می‌کند، از سال‌های قبل در استان خود با هماهنگی با مسئولان استانی فعالیت‌هایی را انجام داده‌ایم تا در عید قربان با مشکلی روبه‌رو نشویم.



وی تاکید کرد: همچنین اقداماتی که در این روز توسط همکاران ما صورت می‌گیرد، اجباری نبوده بلکه حالت ترویجی به خود گرفته است، مردم در این روز باید دقت لازم را داشته باشند که دام را از مراکز تحت نظر و مجاز تهیه کنند و کشتار آن را به کشتارگاه‌ها واگذار کنند.



مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی عنوان کرد: این باور که کشتار دام را می‌توان در معابر و درب منزل انجام دهیم، تصور غلطی است، بهتر است این امر را چه در عید قربان و چه در روزهای دیگر به کشتارگاه‌های در نظر گرفته شده بسپارند.



شریعتی با بیان اینکه فاضلاب ناشی از خون دام به شدت آلوده است، تصریح کرد: این امر به شدت آلوده بوده و سبب آلوده کردن محیط‌زیست و جذب حشرات موذی می‌شود.



وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های اداره کل دامپزشکی برای استقبال از روز عید قربان از 3 ماه گذشته آغاز شده است، خاطرنشان کرد: فعالیت ذبح در کشتارگاه‌ها به صورت رایگان انجام می‌گیرد و سعی بر آن داریم که با یک فرهنگ‌سازی دقیق نشان دهیم که جای کشتار دام، در کشتارگاه است.



مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه برای عید قربان با کمبود دام مواجه هستیم یا خیر، بیان کرد: ما آمادگی لازم برای استقبال از عید را داریم و با هیچ کمبودی مواجه نبوده، اما با افزایش قمیت همراه خواهیم بود.



شریعتی ادامه داد: استان ما در بخش تولید گوشت قرمز مقام اول را از آن خود کرده و در حوزه گوشت و دام همواره صادرکننده بودیم.



وی اضافه کرد: ما 4 مرکز تهیه دام را برای روز عید قربان در نظر گرفته‌ایم که این مراکز شامل جاده بهشت رضا و فریمان، جاده قدیم قوچان و عسگریه، جاده کنویست و در نهایت در آسایشگاه فیاض بخش است.



مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی تصریح کرد: در 4 ماهه ابتدایی سال جاری  حدود 48 هزار و 412 مورد بازرسی انجام داده‌ایم. تعداد موارد غیربهداشتی مشاهده شده 5255 مورد بوده است.



شریعتی عنوان کرد: همچنین موارد ارجاع شده به مراجع قضایی 451 مورد بوده و 27 اماکن نیز در این مدت پلمپ شده است.  همچنین میزان 385 هزار و 667 کیلوگرم فرآورده خام دامی بر اثر نظارت‌های بهداشتی ضبط شده است.





برای دیدن تصاویر این نشست اینجا کلیک کنید.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 35156
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه