• 1397/05/03 - 12:00
  • تعداد بازدید : 661
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی: تقاضای کارکنان برای انتقال به استان های توسعه یافته یکی از مشکلات عمده دامپزشکی استان است

فاخته نیوز- در ادامه سلسله گفتگوها با مدیران کل دامپزشکی استانها این بار به سراغ یکی از مدیران کل جوان دامپزشکی در شرق کشور رفتیم. در این گفتگوی صمیمی با دکتر محمد اصغرزاده به عنوان مدیر کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی سئوالاتی را مطرح کردیم که ماحصل آن را با هم می خوانیم.




  • لطفا خودتان را به طور کامل معرفی نموده و از سوابق اجرایی و علمی خود بگویید؛



اینجانب محمد اصغرزاده متولد مرداد ماه سال ۱۳۵۵ در مشهد، کلیه مقاطع تحصیلی را در مشهد گذرانده ام. پس اتمام تحصیلات دبیرستانی در رشته دامپزشکی در دانشگاه آزاد شهرکرد موفق به اخذ مدرک دکترای حرفه ای دامپزشکی شدم.



شرح کوتاه سوابق کاری



– امریه (سرباز) اداره کل دامپزشکی خراسان



– طرح نیروی انسانی در اداره کل دامپزشکی خراسان ۱۳۸۱



– سرپرست شبکه دامپزشکی فردوس-اداره کل دامپزشکی خراسان ۱۳۸۴-۱۳۸۳



– سرپرست اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی-اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی ۱۳۸۴



– رئیس پست دامپزشکی زیرکوه



– رئیس شبکه دامپزشکی درمیان – اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی



– رئیس شبکه دامپزشکی فردوس – اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی



– معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی



-مدیرکل دامپزشکی استان خراسان جنوبی



– ناظر بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور کشتارگاه مرغ – شهر کارامبی ایالت پارانا برزیل



سوابق تدریس



دروس آناتومی، میکروب  شناسی، انگل شناسی رشته پرستاری – دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان فردوس خراسان جنوبی به مدت ۳ سال




  • تنگناهای و سختی کار در خراسان جنوبی را کدام موارد می دانید؟



خراسان جنوبی با وسعتی معادل۱۵۸۴۲۲ کیلومتر مربع سومین استان پهناور کشور می باشد. موقعیت خاص استان از لحاظ جغرافیایی و اجتماعی باعث شده که صنعت دام و طیور در این استان از رشد و پیشرفت خوبی برخوردار باشد به نحوی که این استان ۳۹ درصد از صنعت طیور خراسان بزرگ و ۵/۳ درصد صنعت طیور کشور را به خود اختصاص داده است و دارای ۵/۳ میلیون واحد دامی می باشد. از سوی دیگر همجواری با کشور افغانستان و بیش از ۴۶۰ کیلومتر مرز مشترک و چهار بازارچه مرزی که بعضا در آنها صادرات انواع دام و طیور صورت می گیرد باعث شده که این استان به عنوان گلوگاه حساس بهداشتی کشور محسوب شود به صورتی که دامپزشکی استان وظیفه سنگینی را از لحاظ کنترل بیماری های مهم دام و طیور و کنترل بیش از ۸۵۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام را بر عهده داشته و علاوه بر حفاظت از بهداشت دام و طیور ، صیانت از بهداشت عمومی کشور را عهده دار می باشد. وسعت زیاد استان ، وجود جمعیت بالای دامی ، پویایی و رشد گسترده صنعت دامپروری در استان و اشتغال تعداد زیادی به صنعت دامپروری و پرورش طیور، وجود مراکز متعدد تولید ، نگهداری ، فرآوری و توزیع انواع فرآورده های خام دامی از قبیل کشتارگاههای دام و طیور ، سردخانه ها ، مراکز بسته بندی ، کارخانجات شیر و فرآورده های لبنی و … و وجود تقاضا برای واردات دام و صادرات دام و طیور و فرآورده های خام دامی به عنوان پتانسیل ها و نقاط قوت و فرصتهای استان در این بخش مطرح می باشند. عدم استقبال فارغ التحصیلان رشته دامپزشکی از سرمایه گذاری در استان بدلیل محرومیت شدید منطقه، پراکندگی زیاد دام نسبت به وسعت استان ( ۲۲ واحد دامی در هر کیلومتر مربع )،  افزایش هزینه ها ی تمام شده خدمات دامپزشکی در استان، عدم تخصیص منابع اعتباری لازم دامپزشکی و تسهیلات بانکی کافی جهت تولید، توزیع و مصرف غذای سالم، عدم وجود تاسیسات و تجهیزات تخصیصی مناسب در استان به عنوان نقاظ ضعف در حوزه دامپزشکی استان مشهود می باشد.





در بین دستگاه های اجرایی، اداری و علمی، بعد از دانشگاه ها بیشترین و بالاترین رده تحصیلی و نیروی متخصص در ادارات دامپزشکی وجود دارد. امکانات در اختیار  قشر متخصص دامپزشکی با دیگر دستگاه ها قابل قیاس نیست.



یک مقایسه ساده بیانگر بهتر موضوع است: در تشکیلات اداری اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی ۳۳ نفر دکتر دامپزشک همراه بیش از ۱۵۰نفر از سایر رده های دامپزشکی حضور دارند که تعدادی از آنها در محل خدمتی خود غیربومی بوده و بدلیل نبود خانه های سازمانی باید اجاره نشینی اختیار نمایند چرا که تعداد منازل مسکونی سازمانی در مجموعه دامپزشکی استان حتی برای مسئولان ادارات جوابگو نیست در حالیکه در برخی ارگانها حتی برای نیروهای سطوح متوسط خود نیز خانه سازمانی دارند. به همین دلیل غیر بومی بودن و عدم وجود زیرساخت های مناسب استانی کارکنان تقاضا برای انتقال به استان های توسعه یافته یکی از مشکلات عمده دامپزشکی استان طی سال های گذشته بوده است.



نگاهی به وضعیت اعتبارات دامپزشکی در کشورهای مختلف و مقایسه آن با ایران بیانگر تفاوت نگرش به این حرفه است.



از دیگر تنگناهای مهم دامپزشکی در خراسان جنوبی ،کمبود اعتبارات تخصیص یافته است به طوری که میزان دریافتی همکاران نسبت به هم رده های خود در استانهای برخوردار، به میزان قابل توجهی کمتر است و این موضوع تحمل خدمت در این استان محروم را دوچندان سخت تر نموده است.



 با این روال خراسان جنوبی تا سالیان سال محل کسب تجربه نیروهای متخصص بوده و بازدهی این تجربه در سایر استانها خواهد بود. بدیهی است اخذ و تخصیص بهینه اعتبارات توسط دستگاه های ذیربط مانند سازمان مدیریت استان و استانداری می تواند روند را تغییر داده و به گونه ای شود تا بسیاری از متخصصان انگیزه خدمت در این استان را داشته باشند.



در حوزه مباحث فنی خراسان جنوبی با دارا بودن ۴۶۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور بی ثبات افغانستان مهمترین چالش در حوزه بیماری ها را دارد. کنترل تردد دام های غیرمجاز در نوار مرز و ایمن سازی دام های بومی علیه بیماری های واگیردار و بیماری های مشترک بین انسان و دام با توجه به پراکندگی واحدهای دامی و صعب العبور بودن برخی مناطق از مشکلات دامپزشکی استان در ارائه خدمات بهداشتی می باشد.



خشکسالی های چندین و چندساله در استان سبب از بین رفتن بسیاری از مراتع و فقر شدید مواد معدنی در بدن دام ها شده است که این موضوع سبب کاهش آمار دامی و مشکلاتی در زمینه کاهش میزان تولید و در پاره ای از موارد سقط جنین در دام ها شده است.



با توجه به محرومیت منطقه و عدم توانایی اکثر قشر دامدار برای خرید و تامین مکمل های درمانی و حذف و یا فروش دام های مولد سبب تضعیف این صنعت طی چند سال اخیر شده است.



کمبود برخی زیر ساخت ها در زنجیره تولید بویژه صنایع بالا دستی سبب شده با توجه به ظرفیت خوب استان در حوزه پرورش شتر و شتر مرغ، متاسفانه خام فروشی این محصولات انجام می شود و ارزش افزوده در این حوزه برای سایر استانهای برخوردار است.




  • اقدامات انجام شده در آن استان در خصوص پیاده سازی مطلوب ماده ۱۹ را ذکر کنید؛



در خصوص ماده ۱۹ جلسات متعددی در این زمینه با حضور مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی، رئیس نظام دامپزشکی استان، نمایندگان واحدهای تولیدی، بخش خصوصی، اداره کار، رفاه و امور اجتماعی، موضوع ماده ۱۹ آیین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشکی پیگیری و پس از بررسی همه جوانب نماینده بخش خصوصی در این موضوع پس از رای گیری معرفی شد.



موضوع ماده ۱۹ در خراسان جنوبی پس از برگزاری جلسات هماهنگی در حال حاضر اجرا می شود.




  • رابطه شما با نظام دامپزشکی و بخش خصوصی استان چگونه است؟



دامپزشکی خراسان جنوبی با نظام دامپزشکی استان ارتباط صمیمی و همکاری تنگاتنگی در مباحث کاری دارند و طی سالیان گذشته این همکاری در موضوعات مختلفی از جمله واگذاری پروانه های بهداشتی، برگزاری مسابقات ورزشی، برپایی جشن های خانوادگی، همکاری در برگزاری نمایشگاه های تخصصی و غیره صورت گرفته است.



ایجاد تعاونی مسکن و ساخت مجتمع ۳۲ واحدی آپارتمان برای اعضاء بخش دولتی و خصوصی از دیگر تعامل و همکاری با نظام استان بوده است.



دامپزشکی خراسان جنوبی با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در واگذاری امور به بخش خصوصی، حمایت همه جانبه ای از این بخش انجام داده است.




  • محدودیت های همکاران بخش خصوصی دراستان را ذکر نمایید؛



با توجه به محرومیت استان بویژه در برخی از شهرستان های مرزی و محروم، بخش خصوصی از فعالیت در این شهرستان ها استقبال نکرده است. هر چند دامپزشکی استان شرایط خوبی برای تسهیل و حمایت انجام داده ولی متاسفانه هنوز در برخی از شهرستانها بخش خصوصی دامپزشکی نداریم و امور درمانی توسط بخش دولتی انجام می شود. با توجه به بضاعت استان برای استقبال دامپزشکان برای فعالیت در این شهرستان ها حاضر شدیم حداقل ضوابط سازمان دامپزشکی را در نظر بگیریم و هر گونه پروانه مراکز از جمله مایه کوبی، کلنیک، مرکز واکسیناسیون و … را در اختیار متقاضیان قرار دهیم.




  • ظرفیت های دامپزشکی استان را دراستان عنوان بفرمایید؛



خراسان جنوبی دارای ۱۱ شهرستان می باشد با جمعیت یک میلیون و ۷۵۰ هزار راس دام سبک، ۳۵ هزار راس گاو و گوساله و بیش از ۲۶ هزار نفر شتر در حوزه دام و بیش از ۷۷۵ واحد مرغداری اعم از گوشتی، تخمگذار، پولت، فارم مادر، جوجه کشی و بیش از یکهزار قطعه شترمرغ وجود دارد.



در خراسان جنوبی ۳ آزمایشگاه، ۳۰ درمانگاه، ۲ شرکت پخش دارو، یک بیمارستان دامپزشکی و ۲۱ داروخانه فعالیت دارند و پتانسیلهای بالفعل دامپزشکی استان عبارتند از:




  • حفظ و صیانت از سرمایه‌های دامی استان.

  • بهره مندی از نیروهای توانمند، متخصص و متعهد.

  • توانمند در نظام سلامت استان با کنترل و ریشه کنی بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و نظام مراقبت ایمنی تولیدات دامی و طیور به طوری که در چند سال اخیر مرز شرقی کشور از لحاظ وجود بیماریهای مشترک بین انسان و دام پاک بوده است.

  • پیشرو در کنترل و ریشه کنی بیماریهای استراتژیک دامی در منطقه

  • پویایی نظام مراقبت بیماری های واگیردار آندمیک، اگزوتیک، نوپدید، بازپدید و مخاطرات و تهدیدات بیوتروریسم.

  • دسترسی عادلانه اقشار مختلف مردم بویژه در مناطق عشایری و محروم به خدمات دامپزشکی.

  • احترام به حقوق و کرامت ذینفعان و ارائه خدمت صادقانه، رضایت مندی و پاسخگویی دقیق و به موقع به آنان.

  • اعتقاد به مشارکت پذیری و انضباط در انجام وظایف و پرهیز از اسراف و تبذیر در امکانات و منابع.

  • دارای تعامل سازنده و مؤثر با بخش غیر دولتی دامپزشکی و بهره برداران بخش دامپزشکی.





با تشکر از شما


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 41469
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه