هشدار دامپزشکی سبزوار در خصوص خرید ماهی قرمز
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت مردم ماهی قرمز شب عید را با در نظر گرفتن و رعایت توصیههای بهداشتی دامپزشکی خریداری کنند.
دکتر جغتایی رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار در ادامه افزود: ماهی قرمز باید فاقد هرگونه علائم بیماری نظیر بیماریهای قارچی و انگلی باشد. ماهی قرمز بایستی از ظاهر و تحرک مناسب، شنای متعادل (افقی، نه عمودی)، عدم زخمی بودن ماهی و عدم بیرون زدگی و تو رفتگی چشمها که بخشی از صفات ظاهری یک ماهی سالم محسوب میشود، برخوردار باشد.
دکتر ولی الله جغتایی اظهار کرد: احتمال بروز بیماریهای پوستی از طریق تماس با ماهیان قرمز وجود دارد، از اینرو بایستی از تماس دست با ماهی قرمز اجتناب نمود و در صورت تماس با ماهی میتوان با اقداماتی مانند شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی قرمز، عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظروف نگهداری ماهی و استفاده از دستکش برای افراد حساس و دارای آلرژی هنگام تماس با ماهی از انتقال آلودگی احتمالی پیشگیری نمود. آب مورد استفاده ماهیان قرمز باید بهداشتی بوده و در مورد آبهای شرب شبکه آبرسانی شهری باید جهت کلر زدایی و تبادل گازها، قبل از مصرف حداقل 48 ساعت در ظروف دهان گشاد نگهداری و ذخیره کرد. بهترین دما برای زندگی ماهی قرمز حدود 25-10 درجه سانتیگراد میباشد. در صورت عدم تمایل به نگهداری ماهی پس از ایام نوروز، از رها سازی ماهی در منابع آبی خودداری شود، لذا بدین منظور میتوان از مکانهای مشخص شده توسط شهرداری استفاده کرد.
نظر دهید