هشدار دامپزشکی سبزوار در خصوص مصرف لبنیات غیر پاستوریزه
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، در خصوص مصرف محصولات لبنی غیرپاستوریزه که منشاء بیماری های مشترک از جمله تب مالت هستند، هشدار داد.
دکتر برات اله زیدآبادی، ضمن تاکید بر مصرف لبنیات پاستوریزه، بیان داشت: شیر خام یا غیر پاستوریزه، پنیرهای محلی تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه، خامه غیر پاستوریزه در بستنیها و شیرینیهای خامهای، بستنیهای ستنی و غیربهداشتی تهیه شده از شیرخام غیرپاستوریزه، عمده ترین راه انتقال بیماری به انسان است.
وی، در خصوص بیماری تب مالت اظهار داشت: تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان منتقل می شود. میکروب عامل بیماری در اندامهایی نظیر بیضه، پستان، مغز استخوان، رحم و مفاصل میتواند جایگزین شود. البته این میکروب در مقابل سرما مقاوم بوده، ولی در برابر گرما به ویژه حرارت پاستوریزاسیون حساس است.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار به علائم بیماری در انسان اشاره نمود و افزود: افراد مبتلا به بیماری تب مالت میتوانند علایم بسیار متنوعی داشته باشند که عمدهترین علایم، تب مواج و دورهای، لرز شدید، عرق کردن شدید، دردهای عمومی، دردهای پشت و ستون فقرات بدن، درد مفاصل به ویژه در ناحیه لگن و زانو، سردرد، بی اشتهایی، یبوست و یا گاهی اسهال و تورم بیضه است.
برات الله زیدابادی در ادامه بیان داشت: جهت حفظ سلامت شهروندان، تاکید شبکه دامپزشکی سبزوار بر مصرف محصولات لبنی پاستوریزه می باشد ولی چنانچه افراد به هر دلیلی (ذائقه افراد، عدم دسترسی به شیر پاستوریزه و... ) از شیر غیرپاستوریزه استفاده می کنند، شیر را حتما بجوشانند و بعد مصرف نمایند و همچنین شیر مصرفی خود را از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.