هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، شهروندان لازم است بیماری تب خونریزی دهنده ی کریمه کنگو را، جدی بگیرند.
دکتر علیرضا قدرتی، رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، در این خصوص گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی و مشترک بوده که دام ناقل آن فاقد هر گونه علائم بالینی، می باشد.
وی، در ادامه افزود: راه های انتقال این بیماری شامل گزش کنه، له کردن کنه ها با دست، تماس با خون و ترشحات دام آلوده، تهیه گوشت قرمز از مراکز غیر معتبر، کشتار خانگی، مصرف گوشت و جگر خام و نیم پز می باشد. سم پاشی دام و جایگاه نگهداری دام، استفاده از تجهیزات فردی در زمان مراجعه به دامداری ها، نگهداری گوشت تازه گرم در بسته بندی بدون نشت به مدت 24 ساعت در دمای 0تا 4 درجه سانتی گراد، تهیه گوشت قرمز صرفا از مراکز عرضه معتبر و دارای مهر و لیبل دامپزشکی نقش موثری در پیشگیری و کنترل این بیماری در جوامع انسانی دارد.
قدرتی، در پایان ضمن اشاره به نقش کنه ها در انتقال این بیماری از شهروندان خواست؛ در فصل بهار و تابستان توجه ویژه ای به این بیماری، داشته باشند.