پایش طیور بومی از نظر بیماری آنفلوانزای فوق حاد در شهرستان طرقبه و شاندیز
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، جهت ردیابی ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان سویه H5، از سه روستا در شهرستان طرقبه و شاندیز، نمونه برداری گردید.
دکتر علیرضا قدرتی، رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، در این خصوص گفت: ویروس آنفلوانزای فوق حاد طیور، انواع پرندگان از جمله مرغ و خروس، بوقلمون، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شترمرغ را آلوده میکند و تلفات در گله، بی حالی و پژمردگی شدید، کاهش مصرف دان و افت شدید تولید تخم مرغ، علایم تنفسی حاد و سیاه شدن تاج، ریش و ساق پا از علائم این بیماری می باشد.
وی، در ادامه افزود: جهت ردیابی مولکولی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور بومی، کارشناسان این شبکه از تعداد 300 قطعه طیور بومی در سه روستا نمونه سوآپ کلواک و خونگیری اخذ و جهت انجام آزمایشات به آزمایشگاه مرجع، ارسال گردید.
قدرتی، در پایان ضمن تاکید بر لزوم جلوگیری از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری طیور از طریق نصب توری، رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی در مرغداری های صنعتی، ضدعفونی کامل محل پرورش و تجهیزات قبل از جوجه ریزی از مرغداران خواست هر گونه کاهش شدید مصرف دان و تولید را به این شبکه گزارش نمایند.