• 1397/02/15 - 12:00
  • تعداد بازدید : 181
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کشتار غیرمجاز دام و هشدار جدی دامپزشکی استان خراسان رضوی؛ مراقب تب کریمه-کنگو باشید

اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، نظارت بر کشتار دام در کشتارگاه ها و پرهیز از کشتار غیرمجاز دام را از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو ذکر کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، معاون سلامت این اداره کل ضمن اعلام مطلب فوق افزود: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه افزایش فعالیت کنه ها و خطر انتقال بیماری به انسان از دامهای آلوده نظیر گوسفند و بز، شترمرغ و گاو توسط کنه ها ، در صورت بی احتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده ،انتقال این بیماری به انسان قوت خواهد گرفت؛ به همین دلیل لازم است جهت جلوگیری از انتقال این بیماری، هنگام قطعه کردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری و محافظت به عمل آید.



دکتر محمد رشتی باف اعلام داشت: تلاش هایی در خصوص پیشگیری از این بیماری در استان انجام شده که نظارت بر کشتارگاه ها، سم پاشی دام ها و اماکن نگهداری دام ها برعلیه کنه ، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشه ها در پیش سرد از جمله این اقدامات بوده و توصیه اکید می شود دام ها قبل از جابجایی، سم پاشی شده و برای حمل و نقل آنها گواهی بهداشتی دامپزشکی اخذ و نیز بازرسی قبل و بعد از کشتار دام ها در کشتارگاه ها انجام شود.



وی گفت: بیماری در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده و مخزن اصلی ویروس در طبیعت کنه سخت از خانواده هیالوما است که در تمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی می ماند و از طریق تخم به نسل های بعد منتقل می گردد.



دکتر رشتی باف عمده ترین راههای انتقال بیماری به انسان را شامل؛ تماس با دام های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون،ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده ذکر کرد و از دامداران خواست در نگهداری دام ها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند.



وی خاطرنشان ساخت: عمده ترین راه های پیش گیری از بیماری شامل؛ ذبح دام در کشتارگاه های مجاز، استفاده از وسایل ایمنی مانند؛کلاه، عینک، ماسک، روپوش، پیش بند پلاستیکی، دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام، حفاظت فردی جهت جلوگیری از گزش کنه، تعویض لباس، چکمه و دستکش پس از تماس با دام و شستشوی آنها، عدم جداسازی کنه با دست بدون دستکش از بدن دام و سم پاشی دوره ای علیه انگل های خارجی دام می باشد.




  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 34885
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه