گپ بهارانه با رییس سازمان دامپزشکی کشور/ در این گفتگو بخوانید اعزام به خارج سایر رده ها، اقدامات معیشتی و رفاهی، پرداخت محرومیت مطب، بخش خصوصی..
بسمه تعالی
در اولین ماه از سال ۱۳۹۷ و روزهای ابتدای کار در این سال به سراغ دکتر رفیعی پور، رییس رسانه ای سازمان دامپزشکی کشور رفتیم و در مصاحبه ای بهارانه برخی از دغدغه های خوانندگان و کاربران فهیم فاخته نیوز را با وی در میان گذاشتیم. آنچه در پی می خوانید ماحصل گفتگوی ما با دکتر علیرضا رفیعی پور است که شما را دعوت به خواندن آن می کنیم.
- دوران انتصاب خود را در سال ۹۶ چگونه ارزیابی می کنید و از ۲۰ چه نمره ای به مدیریت خود می دهید؟
تلاش من و همه همکاران این است که به نمره ۲۰ برسیم و از ۲۰ کمتر هم راضی نمی شویم و در مسئولیتی که داریم باید این نمره را بگیریم ولی بخش خصوصی، نخبگان و تشکل ها باید بگویند که ما چه نمره ای می گیریم.
- برنامه های جناب عالی برای بهبود وضعیت معیشتی کارکنان چیست؟
سال قبل با وجود اینکه به لحاظ اعتباری برای دولت سال سختی بود ولی با تلاش معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی در ستاد و معاونت های توسعه استان های کشور اقدامات خوبی انجام شد. بنده نیز با سرکشی به بسیاری از استان ها متوجه این نکته شدم که همکاران اعلام کردند از پرداخت های ملی و استانی راضی بودند. من در ایام نوروز به ۹ استان کشور مسافرت کردم و بازخورد خوبی در بین همکاران دیدم. به نظرم شروع خوبی داشتیم و اعتقاد داریم در زمینه پرداخت ها به همکاران، باید شان و منزلت دامپزشکی حفظ شود. ما در حوزه های ملی و استانی تلاش می کنیم تا همه عقب افتادگی های قبلی در زمینه پرداخت ها را جبران کنیم و باید در هر دو حوزه ملی و استانی تلاش لازم انجام شود. معتقدم در این زمینه در مقایسه با سایر دستگاه ها و همچنین سختی کار پرسنل، این ارقام شایسته و در شان همکاران عزیز در سطح کشور نیست لذا تلاش می کنیم قوانینی که اجازه می دهد پرداخت های بیشتری داشته باشیم در مورد دامپزشکی هم لحاظ شوند و به لحاظ انگیزشی به جایگاه لازم در زمینه پرداخت ها برسیم. قطعا یک کوتاهی عمدی یا سهوی کوچک در حوزه پرداخت های کارکنان دامپزشکی در بخش های خصوصی و دولتی ضررهای جبران ناپذیری به کشور وارد خواهد کرد. گذشتگان ما تلاش زیادی در جهت ارتقای سطح معیشتی انجام داده اند ما هم در این راستا تلاش خواهیم کرد تا این رویه همچنان در یک مسیر آرام و بدون مشکل پیش برود.
- برای شنیدن صداهای مخالف چه برنامه هایی دارید؟
ملاقات ها و دیدارها را در حوزه مسئولین سازمانی چه ملی و چه استانی با پیام «افزایش سطح دسترسی مخاطبان به مدیران» پیش بردیم و این روند همچنان ادامه خواهد داشت. من هیچ محدودیتی برای دیدار با همکاران و مراجعان ندارم و تمام انتقادها، پیشنهادها و هر راهکاری را پذیرا هستم و اعلام می کنم که امکان دسترسی در تمام پست ها و رده های دامپزشکی به من، معاونین و همه مدیران در ستاد سازمان و استان ها باید به راحتی وجود داشته باشد. من و همکارانم گوش شنوایی برای شنیدن داریم و زبان گویایی برای پاسخگویی.
- برای بهبود شاخص های همکاران بخش خصوصی بویژه تعرفه های این بخش چه پیشنهادات و برنامه هایی دارید؟
در زمینه تعرفه های بخش خصوصی، حاکمیت همیشه کمک کرده است و سال قبل هم این کمک را به شکل حضوری و مکاتبه ای داشتیم و وزیر محترم هم این افزایش تعرفه را امضا کرد. ما همچنان پشتیبان این حوزه خواهیم بود و آماده شنیدن نظرات دوستان و همکاران این بخش. همیشه حامی بخش خصوصی هستیم. حتی در استان ها نیز اختلاف نظر کارفرمایان با بخش خصوصی در ادارات کل، حل و فصل می شود.
۵٫محرومیت از مطب دامپزشکان بخش دولتی از سال ۸۶ تغییری نداشته است آیا در این خصوص اقدامی صورت می گیرد؟
در زمینه قوانین، اگر موردی هست باید اجرایی شود. به قطع یقین در زمانی که قانون خدمات کشوری به صورت آزمایشی طی دهه پیش ابلاغ شده بود؛ موضوع محرومیت از مطب برای ما و سایر وزارتخانه ها در قانون نیامده بود ولی در تلاش هستیم با سازمان مدیریت و برنامه ریزی و نمایندگان مجلس رایزنی کنیم و این پرداخت را قانونمند نماییم و تا الان هم هر راهکاری وجود داشته عملی شده و نگذاشتیم تا این رده پرداختی حذف شود. قبول دارم پرداخت ها رضایت بخش نیست و باید به شکل واقعی صورت بگیرد. ولی این مورد هم باید شکل قانونی بگیرد و در قالب چارچوب قانونی باشد.
۶٫سایر رده ها به عدم برخورداری از اعزام ها به خارج از کشور گلایه مند هستند در این خصوص اقدامی صورت خواهد گرفت؟
اینکه موضوعی فاقد قانون باشد دلیل بر این نیست که راهکاری برای حل آن نباشد و در نتیجه بایستی رها شود. برای موضوع یادشده نیز کمیته های تخصصی را راه اندازی کردیم تا راهکارهای لازم برای اعزام این همکاران به دوره های کوتاه مدت و بلند مدت بازرسی گوشت و نظارت بهداشتی بررسی شود و اگر هم ممکن باشد با اتکای به بخشنامه های درون سازمانی این امکان را ایجاد می کنیم. قطعا توانمندی سازمان دامپزشکی مرهون تمام همکاران در همه رده ها و تحصیلات هست و هر جایی که تشخیص داده شود که همکاران می توانند در زمینه نظارت در حوزه های ملی و بین المللی کمک کنند از ایشان کمک خواهیم گرفت.
۷٫برنامه های شما در حوزه تعاملات بین المللی با دامپزشکی سایر کشورها چگونه خواهد بود؟
خوشبختانه سازمان به دلیل وجود همکاران با کیفیت در داخل کشور دارای جایگاه مناسبی در دنیا هست ولی طی این چندماه به این نتیجه رسیدیم که روابط بین بخشی ملی و بین المللی می تواند کمک زیادی به ما کند. ما در زمینه تب برفکی و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و .. هیچ دیداری با کشورهای منطقه نداشتیم؛ لذا باید این دیدارها انجام شود. در این دیدارها اطلاعات فنی را می دهیم و از اطلاعات کشورهای همسایه و غیر همسایه استفاده می کنیم، این دیدارها می تواند به شکل دو یا چند جانبه باشد و حتی طرفین می توانند در یک استان مرزی با هم گفتگو نموده و بازدید های میدانی انجام دهند. حتی در اجلاس خردادماه OIE در فرانسه نیز این پیشنهاد را خواهم داد تا این روابط شروع شده و گسترش یابد و در زمینه روابط دیپلماتیک کشورها در حوزه دامپزشکی نیز برنامه ریزی شود.
- برای سال جدید چه برنامه هایی برای دو اولویت کشتار غیرمجاز دام و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که به عنوان دو اولویت سال ۹۷ یاد کرده اید دارید؟
تعیین این دو اولویت بخاطر این بود که در هر دو زمینه نیازمند همکاری بسیاری از دستگاه ها، تشکل ها و سایر عوامل اعم از اجرایی، سیاسی، امنیتی، اقتصادی، مذهبی و … هستیم. همه باید به کمک دامپزشکی بیایند تا نه خبری از آنفلوآنزا باشد و نه در زمینه کشتار غیر مجاز دام مشکلی داشته باشیم. من واقعا شایسته این کشور می دانم که در آینده نزدیک اعلام کنیم حتی یک راس دام هم خارج از کشتارگاه ذبح نمی شود. در این زمینه همه باید کمک کنند رسانه هاکمک کرده اند باز هم باید همراهی کنند. به لطف الهی در هر دو حوزه همکاری دستگاه های ذیربط اثر داشته است. برای نمونه؛ موضوع آنفلوآنزای h5n6 در گیلان با همکاری همه دستگاه های بین بخشی در نطفه از بین رفت و این موفقیت بزرگی در سال گذشته بود و یا در حوزه کشتار غیر مجاز استان ایلام یکی از استان های موفق بوده است. به قطع یقین، امسال طرح دو موضوع کمک می کند تا با همکاری بین بخشی در پایان سال اعلام کنیم که دامپزشکی به عنوان جزیی از خانواده اقتصادی، بهداشتی و امنیتی و سیاسی کشور در این دو حوزه موفقیت های چشم گیری داشته است و در حوزه بین المللی هم قطعا حرفی برای گفتن خواهیم داشت.
فاخته نیوز- با آرزوی توفیق روزافزون برای شما
دکتر رفیعی پور- من هم از رسانه فاخته نیوز به دلیل پرداختن به این موضوعات و انتشار این مصاحبه قدردانی می کنم.
نظر دهید