• 1398/07/20 - 08:24
  • تعداد بازدید : 1589
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
در گفتگو با رییس شبکه دامپزشکی شهرستان چناران مطرح شد

ارتباط مالی بین مسئول فنی بهداشتی دامپزشکی و کارفرما از مشکلات دامپزشکی شهرستان است

در ادامه گفتگوهای هفته؛ دهمین گفتگوی روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی با رییس شبکه دامپزشکی شهرستان چناران انجام شد که طی آن دکتر محمد سیاح لائین به سئوالات ما اینگونه پاسخ داد.

 

  1. لطفا خودتان را به طور کامل معرفی کنید؛

دکتر محمد سیاح لایین هستم، متولد سال 1353 در شهرستان درگز، دارای 2 فرزند و دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، دارای 15 سال سابقه خدمت و 12 سال سابقه مدیریت به عنوان رییس شبکه دامپزشکی شهرستان های کلات، قوچان و چناران و همچنین عضو هیئت رئیسه و مسئول امور مالی شورای نظام دامپزشکی خراسان رضوی از سال 97 تا کنون.

  1. عناوین مهم ترین دستاوردهای آن شبکه را در سال گذشته و امسال ذکر نمایید: 1: ساماندهی نظارت بهداشتی دامپزشکی توسط مسئولین فنی بهداشتی در کارخانه ها و مراکز تولید و عرضه فراورده های خام دامی شهرستان از قبیل مراکز جمع آوری شیر، کارخانه های خوراک دام، کارخانه فراورده های لبنی عالیس، کارخانه های تولید پنیر پیتزا، کارخانه های تولید مکمل های دارویی و غیره که منجر به اشتغال 10 نفر دکتر دامپزشک به عنوان مسئول فنی بهداشتی دامپزشکی شده است. 2: برخورد جدی با متخلفین بهداشتی شهرستان از طریق نظارت مستمر و جدی بر اماکن نگهداری و عرضه فروارده های خام دامی از جمله قصابی ها، مرغ فروشی ها، رستوران ها و ... در سطح شهرهای چناران، گلبهار، گلمکان و ... که منجر به صدور بیش از 600 میلیون ریال جریمه نقدی و احکام قضایی متعدد از قبیل حبس در قالب 15 پرونده متشکله برای متخلفین بهداشتی و تهدید کنندگان سلامت و امنیت غذایی شهروندان گردیده است. 3: اهتمام جدی در حوزه قرنطینه و کنترل موارد صدور مجوزهای بهداشتی حمل دام و طیور و آبزیان و فراورده های خام دامی همچون گوشت و شیر و تخم مرغ و مرغ زنده و دام سبک و سنگین و ... در قالب 7 هزار و 500 مجوز حمل بهداشتی (میانگین روزانه17 مجوز)  4: پوشش حداکثری مایه کوبی دام سبک و سنگین شهرستان طبق پیش بینی عملکرد سالیانه نزدیک 100 درصد در اکثر واکسن های دامی و  بالای 100 درصد در واکسن آبله گوسفند و بز 5: اعمال دقت و جدیت در اجرای دستورالعمل های بهداشتی _ قرنطینه ای دامپزشکی در حوزه صادرات که منجر به استمرار صادرات تخم مرغ از شهرستان چناران به کشورهای عراق و افغانستان شده است. 6. صدور و تمدید 150 پروانه بهداشتی خودروی حمل فراورده های خام دامی و نهاده های دام و طیور و آبزیان
  2. برای تحقق شعار سال چه اقداماتی را در نظر دارید؟

الف: ارایه خدمات بهداشتی و فنی و آموزشی به دامداران، عشایر، مرغداران، آبزی پروران و زنبور داران به عنوان تولید کنندگان فراورده های خام دامی کشور، از برنامه های اصلی و هر ساله ی سازمان دامپزشکی کشور می باشد که با توجه به شعار "رونق تولید" در سال جاری، تسریع و تسهیل در خدمت رسانی به تولید کنندگان در اولویت کاری این شبکه قرار گرفته است.

  1. ضمن برشمردن امکانات شبکه، مهم ترین ظرفیت های مرتبط با بهداشت و تولید دام و طیور شهرستان را ذکر کنید؟  شهرستان چناران با آمار 340 هزار راس گوسفند و بز و 18 هزار راس گاو، 1200 قطعه شترمرغ، یک کارخانه جوجه کشی، 36 واحد پرورش مرغ تخمگذار، 35 واحد مرغ گوشتی، 11 واحد پرورش پولت و 34 استخر پرورش ماهی، ظرفیت و فرصت های زیادی برای سرمایه گذاران در صنعت دام و طیور و صنایع وابسته به آن در حوزه عرضه و یا فراوری فراورده های خام دامی داشته و دارد.
  2. چه تعداد پرسنل در شبکه و پست های تابعه آن فعال هستند؟ آیا این تعداد با حجم عملیات مختلف همخوانی دارد؟ در این خصوص توضیح کامل ارائه نمایید. شهرستان فاقد پست دامپزشکی می باشد و تعداد 14 نفر نیروی رسمی و پیمانی و قراردادی در شبکه مشغول فعالیت هستند. که این تعداد نیروی کار در مقایسه با حجم عملکرد شبکه در حوزه های مختلف فنی و بهداشتی و آمار بالای دام و طیور و دامداری ها و مرغداری های صنعتی شهرستان و همچنین شهرک صنعتی چناران با کارخانه ها و مراکز متعدد تحت نظارت دامپزشکی، تناسب نداشته و نیازمند تامین نیروی انسانی بیش از این می باشد.
  3. تعداد مراکز تولید و توزیع فرآورده های خام دامی شهرستان را ذکر کرده و نحوه نظارت بر آنها را شرح دهید؟ در شهرستان چناران 3 مرکز جمع آوری شیر، 2 کارخانه خوراک دام، 1 کشتارگاه دام، 1 کارگاه بسته بندی تخم مرغ، یک مرکز قطعه بندی و بسته بندی مرغ و 4 کارخانه فراوری شیر خام وجود دارد که تحت نظارت مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی می باشند.
  4. تعداد مراکز درمانی بخش خصوصی و جمعیت شاغل در این بخش را ذکر کنید؛ چه تعاملاتی با این بخش از سوی شما ایجاد شده است؟ شهرستان چناران دارای بیست مرکز دارو و درمان بخش خصوصی شامل دفتر اشتغال به امور درمانی دامپزشکی، داروخانه دامپزشکی و مرکز مایه کوبی دامپزشکی می باشد و بالغ بر 30 نفر دکتر دامپزشک و کارشناس و کاردان دامپزشکی در این مراکز مشغول به کار می باشند.
  5. برای ارتباط بهتر با بهره برداران و اجرای موفق عملیات از جمله پیاده سازی عملیات واکسیناسیون چه راهکارهایی را انجام می دهید و چه پیشنهاداتی در این زمینه دارید؟ برگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی و همچنین اطلاع رسانی به به دامداران و بره برداران در خصوص لزوم رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از بیماری ها تاثیر زیادی در استقبال دامداران از خدمات فنی دامپزشکی دارد و شبکه دامپزشکی چناران نیز از این فرصت استفاده بهینه می نماید.
  6. سختی های کار همکاران دامپزشکی در آن شهرستان شامل چه مواردی است ؟ ارایه خدمات فنی بهداشتی به دامداران و عشایر در روستاها و مراتع صعب العبور کوهستانی با کوره راه های سنگلاخی و غیر ایمن و همچنین شرایط آب و هوایی اقلیم سرد شهرستان چناران و ارتفاعات رشته کوه هزار مسجد به علاوه ی خطر مواجهه مستقیم با عوامل بیماری زای قابل سرایت از دام و طیور به انسان مثل هاری، سیاه زخم، تب کریمه کنگو، تب مالت، آنفلوانزای فوق حاد و ... از عوامل سختی کار کارکنان دامپزشکی چناران همچون همکاران دامپزشکی دیگر شهرستان ها می باشد.

10. چالش های پیش روی آن اداره کدام موارد و مهم ترین خواسته های شما از اداره کل دامپزشکی چیست؟

با توجه به تعداد زیاد مراکز تولید و عرضه فراورده های دامی و خام دامی در این شهرستان ارتباط مالی بین مسئول فنی بهداشتی دامپزشکی و کارفرما از مشکلات دامپزشکی همانند شبکه دامپزشکی دیگر شهرستان ها، کمبود نیروی انسانی جهت پوشش کامل ماموریت ها و وظایف محوله از مشکلات این شهرستان می باشد.

  1. سایر مواردی که لازم است در مصاحبه ذکر شود را اعلام فرمائید.

امیدوارم کارکنان پرتلاش و گمنام دامپزشکی در بخش دولتی و غیر دولتی پیروز و سربلند باشند و ساز و کار تکریم و تامین شغلی و معیشتی و رفاهی ایشان بیش از پیش فراهم گردد.

  • گروه خبری : گفتگو/یادداشت,اداره شهرستان چناران,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 244777
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه