شبکه دامپزشکی سبزوار تاکید کرد:
الزام به رعایت ضوابط و مقررات بهداشتی عرضه میگو
واحدهای عرضه کننده فراورده های خام دامی شهرستان سبزوار، ملزم به رعایت ضوابط و مقررات بهداشتی عرضه میگو می باشند.
دکتر زیدابادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: غذای دریایی یکی از رایجترین منابع پروتئین در دنیا میباشد. ازلحاظ کمی نیمی از غذای آبزیان از طریق پرورش و نیم دیگر از طریق صید به دست می آید که از مهمترین این منابع پروتئینی، میگو می باشد.
وی، افزود: با توجه به فساد پذیری بالای میگو، جهت حفظ سلامت و بهداشت عمومی جامعه، ماهی و میگوی مورد نیاز باید از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری گردد.
برات الله زیدابادی، تاکید کرد: در هنگام خرید میگو شاخصه هایی همچون رنگ، سر و سینه و دم میگو، پوسته، آنتن ها، چشم، بوی میگو حائز اهمیت می باشد رنگ میگوی مطلوب باید روشن باشد و سیاه شدن سر، سینه، دم و پوست نشانه کهنگی و فساد میگو است.
این مقام مسئول، در ادامه اظهار داشت: هر گونه دیفراست(یخ زدایی) میگوی منجمد (اعم از پرورشی یا دریایی) و عرضه آن به عنوان میگوی تازه ممنوع می باشد.
زیدآبادی، بیان داشت: عرضه میگوی منجمد صرفا بصورت بسته بندی شده توسط مراکز فراوری و بسته بندی مجاز (دارای پروانه بهداشتی بهره برداری معتبر از دامپزشکی) امکان پذیر بوده و عرضه آن بصورت غیر بسته بندی(فله) ممنوع می باشد.
وی، تصریح کرد: هر گونه تغییر و مخدوش نمودن تاریخ تولید، انقضاء و یا سایر مندرجات نشانه گذاری محصول از مصادیق تقلبات و تخلفات بهداشتی محسوب شده و با متخلفین برابر قوانین و مقررات برخورد خواهد شد.