تاکید شبکه دامپزشکی سبزوار بر ضرورت پلمب اتاق سرد لاشه های استحصالی پس از کشتار
به جهت تامین سلامت گوشت های استحصالی و برای جلوگیری از هر گونه سوء استفاده احتمالی پس از انتقال لاشه ها به اتاق پیش سرد، لازم است درب سردخانه در حضور مسئول فنی بهداشتی کشتارگاه، پلمب گردد.
دکتر برات الله زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: لاشه حیوانات در هنگام ذبح، دمای بالایی دارد و مستعد فساد و باعث ایجاد و انتقال بیماری است، به همین دلیل برای جلوگیری از انتقال بیماری ها، لاشه های استحصالی پس از اتمام کشتار باید در اتاق پیش سرد قرار گیرد. نگهداری گوشت در سردخانه از تغییر رنگ و مزه گوشت جلوگیری می کند و باعث حفظ کیفیت آن می شود.
وی، افزود: از دیگر مزایای اتاق پیش سرد کشتارگاه جلوگیری از افت وزن گوشت تازه و تغییر رنگ آن می باشد که این عامل باعث حفظ کیفیت و تازگی گوشت می شود و محصولی با کیفیت بالا به دست مشتری خواهد رسید. در اتاق پیش سرد کشتارگاه می توان دمای لاشه ها را در مدت زمان 16 الی 48 ساعت به دمای مورد نظر رساند.
زیدابادی، اظهار داشت: بنابراین و به جهت تامین فراورده های استحصالی و برای جلوگیری از هر گونه سوء استفاده احتمالی، لازم است پس از انتقال لاشه های استحصالی به اتاق پیش سرد به منظور تامین سرما و ایجاد جمود نعشی، درب سردخانه در حضور مسئول فنی بهداشتی پلمب گردد و روز بعد در زمان بارگیری باز هم در حضور مسئول فنی بهداشتی فک پلمب گردیده و در صورت رعایت دما و ph لاشه، اجازه بارگیری صادر و با مجوز بهداشتی قرنطینه ای و با خودروهای سردخانه دار با ترموکینگ و ترموگراف سالم و ضمنا کاملا تمیز و شسته و ضدعفونی شده به مقاصد مشخص، حمل گردد.
این مقام مسئول، در ادامه تاکید کرد: چنانچه در خارج از این ساعات ذبح اضطراری صورت گیرد، کشتارگاه باید اتاق پیش سرد ویژه ذبح اضطراری داشته باشد و در صورت نداشتن اتاق سرد ویژه (در کشتارگاه سنتی)، باید در حضور مسئول فنی فک پلمب صورت گرفته و لاشه های اضطراری را به اتاق منتقل نموده سپس مجدد پلمب گردد.
لازم به ذکر است تمامی موارد باید مستند سازی شده و در بایگانی کشتارگاه و مسئول فنی به مدت حداقل شش ماه نگهداری شود.