• 1403/03/01 - 13:20
  • تعداد بازدید : 217
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه دامپزشکی مشهد اعلام کرد:

خطر ابتلا به بیماری بروسلوز با مصرف شیرخام و فرآورده های خام دامی

شبکه دامپزشکی مشهد، درباره خطر ابتلا به بیماری بروسلوز با مصرف شیرخام و فرآورده های خام دامی، هشدار داد.

دکتر محمد سیاح رئیس شبکه دامپزشکی مشهد، گفت: تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام است، اهمیت آن به علت عوارض شدیدی است که در انسان ایجاد می کند که می تواند تا آخر عمر باقی بماند و باعث رنج فرد حتی پس از بهبودی گردد ضمن اینکه بیماری قابلیت عود مجدد را هم در برخی موارد دارد. با توجه به اینکه عامل بیماری در انسان به دستگاه های مختلف بدن از جمله سیستم گوارشی، سیستم تناسلی، سیستم قلبی، سیستم اسکلتی و حتی سیستم عصبی حمله می کند و عوارض ماندگاری در بدن به جا می گذارد به بیماری هزارچهره نیز معروف است .

وی، اظهار داشت: تب مالت در دام که با نام بروسلوز ذکر می شود از دو بعد اقتصادی و بهداشتی دارای اهمیت است. دام های مبتلا به بروسلوز، معمولا دچار سقط جنین گردیده و در هنگام سقط و تا مدتی پس از آن، با دفع ترشحات به شدت آلوده رحمی، باعث آلودگی محیط، مزارع و مراتع می شوند که این موضوع خود زمینه آلودگی را برای سایر حیوانات گله و نیز انسان فراهم می کند.

سیاح، گفت: بروسلوز در دام ماده با علائم سقط جنین بروز نموده و با توجه به اینکه در دام علائم واضح دیگری ندارد لذا تنها راه تشخیص قطعی بیماری، خونگیری و انجام آزمایش جهت شناسایی دام های مبتلا می باشد.

وی، افزود: مهمترین راه انتقال بیماری به انسان مصرف شیر و فرآورده های خام دامی تهیه شده از شیر خام آلوده می باشد لذا به همه مردم عزیز توصیه می کنیم موارد ذیل را رعایت نمایند :

1-شیر و فرآورده های لبنی را فقط بصورت پاستوریزه مصرف کنید، فرآورده های لبنی شامل شیر، سرشیر، ماست، روغن زرد، پنیر، خامه، دوغ، قره قروت، کشک و بستنی می باشد.

2- در صورت اینکه قصد مصرف شیر یا فرآورده های لبنی دیگر را بصورت غیر پاستوریزه دارید نسبت به سالم سازی فرآورده قبل از مصرف اطمینان حاصل کنید برای مثال گرم کردن و جوشاندن شیر می تواند باعث نابودی میکروب احتمالی موجود در شیر گردد .

3-با توجه به اینکه دامداران در تماس مستقیم با دام می باشند و راه انتقال بیماری از طریق جنین، جفت و ترشحات دام آلوده نیز وجود دارد توصیه ما به دامداران رعایت موارد بهداشتی و نکات ایمنی در موارد برخورد با سقط جنین در دام است و همچنین همکاری با دامپزشکی در جهت مایه کوبی دام ها به منظور پیشگیری از ابتلا دام به این بیماری است.

 

  • گروه خبری : اداره شهرستان مشهد,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 319863
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

لینک کوتاه