• 1401/11/27 - 08:33
  • تعداد بازدید : 229
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس سازمان دامپزشکی کشور خبر داد

در ۳ ماه گذشته چند تن از ناظران سازمان دامپزشکی جان خود را از دست داده‌اند

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ناظر بهداشتی همان مشاور بهداشت و نماینده سازمان دامپزشکی کشور در کشتارگاه است؛ بعضاً برخی همکاران جان خود را برای اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی سازمان به خطر انداخته‌اند، به طوری که در سه ماه گذشته چندتن از آنان جان خود را از دست داده‌اند.

سید محمد آقامیری در اختتامیه نخستین همایش فرهنگ سازی غذای حلال که امروز ۲۵ بهمن ماه، در محل برج سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در کشور ما گوشتی از خارج وارد نمی‌شود یا در داخل تولید نمی‌شود مگر اینکه ناظرین شرعی در کشتارگاه‌ها بر آن نظارت داشته باشند.

وی افزود: بخش عمده کار سازمان دامپزشکی مشاوره بهداشتی است. بیش از ۸۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد و این بیماری‌ها می‌توانند سلامت انسان را به مخاطره بیندازند. تمام هدف، تلاش و خط قرمز ما سلامت مردم است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: مصرف گوشت کشور در گذشته حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود و در حال حاضر این عدد ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تن در سال رسید است. حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تن گوشت مصرفی به کشور وارد و ۷۴۰ تا ۷۵۰ هزار تن آن تولید داخل است و تمام این گوشت‌ها از زیر نظر ناظر شرعی و بهداشتی رد می‌شود.

آقامیری ادامه داد: ناظر بهداشتی همان مشاور بهداشت و نماینده سازمان دامپزشکی کشور در کشتارگاه است و این شخص وظیفه قانونی و شرعی خود را انجام داده و ما نباید این افراد را منحرف و تهدید کنیم. بعضاً برخی همکاران جان خود را برای اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی سازمان به خطر انداخته‌اند و از جان خود گذشته‌اند. در سه ماه گذشته چندتن از همکاران در برخی از استان‌ها جان خود را از دست داده‌اند اما متاسفانه شهید حساب نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه جزو محدود کشورهایی هستیم که به راحتی نمی‌توان غذا به آن وارد کرد و باید از مجاری خاص خود عبور کند، عنوان کرد: طی سال گذشته که نظارت و کنترل بهداشتی در ایام تعطیلات نوروز و ماه رمضان در کشور صورت گرفت، حدود ۷۴۰ تن مرغ معدوم شد. همچنین در آن ایام حدود ۳۲۰ تن گوشت قرمز ضبط و ۱۷۰ تن معدوم گردید.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه این همایش و در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: سازمان دامپزشکی کشور امسال نیز مانند سال گذشته کنترل و نظارت بهداشتی بر تولیدات پروتئینی در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان را تشدید خواهد کرد. این نظارت‌ها از ۱۳ اسفندماه آغاز و تا پایان عید فطر ادامه خواهد داشت.

آقامیری اضافه کرد: در این طرح‌ها نظارت بر مراکز عرضه، تولید و همچنین رستوران‌ها و هتل‌ها انجام می‌شود. امسال مانند سال گذشته از تمام کشتارگاه‌های کشور تقاضا کردیم از روز دوم عید باز باشند تا کمبودی برای تولید گوشت مرغ و قرمز نداشته باشیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص میزان پیشرفت مرکز مطالعات و تحقیقات بیماری‌های دام گلمکان عنوان کرد: حدود ۲۶ سال گذشته  این مرکز در مشهد کلنگ زنی شده و خوشبختانه حدود ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما ۹ سال است که این پروژه خوابیده است. در سازمان دامپزشکی تلاش جدی برای بازگشایی این مرکز کردیم و این مرکز یکی از مهمترین مراکز تحقیقاتی دامپزشکی کشور خواهد بود و امیدواریم تا انتهای سال جاری این مرکز را افتتاح کنیم.

منبع: ایسنا

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 297490
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

لینک کوتاه