• 1402/08/02 - 08:30
  • تعداد بازدید : 213
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پایش مستمر مراکز جمع آوری شیر و واحدهای عرضه کننده فرآورده های لبنی در سبزوار

پایش و نظارت مستمر از مراکز جمع آوری شیر خام و واحدهای سنتی عرضه کننده فرآورده های لبنی، توسط کارشناسان نظارت شبکه دامپزشکی شهرستان سبزوار، انجام می شود.

رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: شیر، یکی از پر مصرف ترین محصولات لبنی است که از ارزش غذایی بسیار زیادی برخوردار است. این فرآورده ارزشمند، دارای ویژگی های فیزیکی شیمیایی خاصی است که بایستی در هنگام تحویل به مراکز جمع آوری شیر و واحدهای سنتی عرضه کننده فرآورده های لبنی، مورد ارزیابی قرار گیرد. تحقیقات نشان داده، همبستگی بالایی بین این فرآورده و سطح سلامت افراد جامعه به لحاظ کارایی و ضریب هوشی، میزان ابتلا به بیماری های عفونی و باکتریایی (تب مالت) و تنظیم فعالیت های متابولیکی بدن وجود دارد. با توجه به موارد ذکر شده چگونگی تاثیر تغذیه دام بر ترکیبات شیر اهمیت بسزایی دارد.

دکتر برات الله زید آبادی، اظهار داشت: نظارت بر مراحل تولید، نگهداری، حمل و عرضه شیر خام، از اهم وظایف دامپزشکی می باشد که مطابق با دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور، پایش و نظارت مستمر بر کنترل کیفیت این فرآورده خام دامی، توسط کارشناسان نظارت شبکه دامپزشکی انجام می شود.

وی تصریح کرد: سلامت شیر به عواملی از جمله سلامت دام، جایگاه دام، روش دوشش شیر (با دست یا با ماشین) و ظروف شیر بستگی دارد، بنابراین برنامه های بهداشتی سلامت شیر و فرآورده های لبنی در تمامی سطوح از جمله، مدیریت بهداشت در گاوداری ها، مدیریت بهداشت در مراکز جمع آوری شیر، توسط مسئولین فنی بهداشتی بخش خصوصی و مدیریت بهداشتی واحدهای عرضه کننده فرآورده های لبنی، صورت می گیرد.

زید آبادی در ادامه بیان کرد: در سبزوار 8 مرکز جمع آوری شیر دارای پروانه و دارای مسئول فنی بهداشتی و 130واحد عرضه کننده فرآورده های لبنی، در حال فعالیت هستند که از ابتدای سال جاری تاکنون، 154 بازدید و 17 مورد نمونه گیری از این واحدها انجام و در مجموع 270 آزمایش بر روی شیرهای خام نمونه برداری شده، صورت گرفته است. در آزمایشات شیر خام، شاخص هایی نظیر، نقطه انجماد، اسیدیته، ماده خشک، دانسیته، چربی و تقلبات شیر(شناسایی نمک، فرمالین، سود، جوش شیرین، درصد آب، آب اکسیژنه و...) مورد ارزیابی قرار می گیرد.

رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار عنوان کرد: استفاده از شیر پاستوریزه و استریلیزه، مورد تاکید می باشد ولی در صورت مصرف شیر خام بصورت فله، جهت سلامت فردی و پیشگیری از بیماری تب مالت، شیر خام بایستی حتما، به مدت زمان لازم جوشانده شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اداره شهرستان سبزوار
  • کد خبر : 309490
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

لینک کوتاه